Naslovnica Duhovnost Ništa ne može zadovoljiti čovjeka više od Gospodina

Ništa ne može zadovoljiti čovjeka više od Gospodina

Ništa ne može zadovoljiti čovjeka osim Gospodina i Njegove ljubavi. Sveti su pokušali usidriti se u drugim sidrištima, ali su bili protjerani iz ovakvih sudbonosnih i opasnih skloništa.

Salomon, najmudriji od ljudi, imao je iskustva za sve nas i doživio je ono što mi ne moramo doživjeti.

Evo svjedočanstva koje on sam daje: ”Postao sam bogat. Stekao sam više imanja od bilo koga tko je u Jeruzalemu vladao prije mene. No u svemu mi je pomagala moja mudrost. Nisam si uskratio ništa što bi mi oči poželjele, niti jedan užitak. Radovao sam se svemu što sam radio, i to je bila nagrada za moj trud. No tada sam pogledao sve što sam učinio, razmislio o svemu oko čega sam se trudio. Shvatio sam da je sve bilo besmisleno, kao loviti vjetar. Nema nikakve koristi od bilo čega što radimo na ovom svijetu.” ”Sve je besmisleno, beskorisno i uzaludno!

VIDI OVO: Sedam potreba duše koje jedino Isus može ispuniti

Zar sve same ispraznosti?

Što, zar sve same ispraznosti? Sretni vladaru, zar ništa nema u cijelom tvom velikom bogatstvu? Zar ništa u tom ogromnom kraljevstvu koje se pružalo od rijeke pa do mora? Ništa u krasnim i slavnim palačama? Ništa u šumskom dvorcu Libanonskom? U svoj glazbi i svim plesovima, u vinu i raskalašenosti, zar nema ništa? ”Ništa”, kaže on — ”samo umor duha”. To je zaključio kada je okusio sve radosti svijeta.

Prigrli Gospodina Isusa, ostani u Njegovoj ljubavi i budi potpuno zadovoljan u odnosu s Njim, to je najbolje od svega.

Ne moraš iskušati druge načine života da vidiš jesu li bolji od kršćanskog, da prođeš cijelim svijetom, ne bi pronašao ništa divnijeg od Spasitelja. Da dosegneš sve pogodnosti života, a izgubiš svoga Spasitelja — propao si.

Ako dobiješ Krista, a gineš u tamnici, ipak ćeš osjećati da si u raju. Da živiš u mraku i da umireš od gladi ipak ćeš biti zadovoljan i sretan sa Gospodinom.

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJI ČLANCI