Upozoravamo na novi izazov koji kod djece izaziva opekotine i smrt

Pored materijalne štete, ova igra nanijela je brojnim sudionicima i tjelesne ozljede u vidu opekotina, a može izazvati i smrt.

Nova igra izazova pod nazivom Outlet/penny Challenge postala je sve popularnija među djecom i mladima u svijetu bez obzira na to što može izazvati ozbiljne posljedice.

Stručnjaci upozoravaju da punjač iako nije u potpunosti priključen u utičnicu ipak omogućava punjenje uređaja, a često se kao nuspojava pojavljuju uništene instalacije o čemu su izvještavali brojni svjetski mediji.

Koliko je ova igra uzela maha dokaz je i posljednji policijski izvještaj iz Massachusettsa gdje su dvojica tinejdžera optužena za izazivanje požara u ’’Whitman-Hanson’’ srednjoj školi i protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog pokušaja paljenja državne ustanove i uništavanja javne svojine.

VIDI OVO: Roditelji zabrinuti zbog izazova u kojem djeca sudjeluju

Pored materijalne štete, ova igra nanijela je brojnim sudionicima i tjelesne ozljede u vidu opekotina, a nadležni upozoravaju da, ovisno od vrste instalacije, može doći i do izuzetno jakog strujnog udara koji može izazvati smrt.

Stručnjaci su se uspjeli izboriti sa zastrašujućim igrama kao što su Plavi kit i Momo, ali nikako ne mogu da stanu na kraj izazovima koji postoje još iz doba prije interneta, a koji su sada našli svoje mjesto i u viralnom svijetu.