Novi slučaj pedofilskog silovanja maloljetne susjede je zgrozio Bosnu
Foto: Pixabay

Novi slučaj pedofilskog silovanja maloljetne susjede (12) od strane 45-godišnjeg muškarca zgrozio je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Zeničani su zgroženi novim šokantnim slučajem silovanja maloljetnice, koji se dogodio u naselju Crkvice.

Naime, 45-godišnji D.S. silovao je 12-godišnju djevojčicu S.G., a policija je, odmah po prijavi o ovom slučaju, pronašla i uhitila osumnjičenog.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, uhićeni Zeničanin ispitan je u policiji.

– Uhićeni je, nakon kriminalističke obrade i zadržavanja, predan na daljnje postupanje i u nadležnost Tužilaštva ZDK – kaže Alić.

Uhićeni muškarac i djevojčica su susjedi

Kako Avaz neslužbeno doznaje, uhićeni i maloljetna djevojčica inače su susjedi.

On je djevojčicu, tvrdi izvor, pozvao u stan da mu pomogne nešto oko mobitela.

– Kad je djevojčica otišla kod njega, muškarac je nasrnuo na nju i silovao je. Svi su bili zgroženi. Otac djevojčice nije mogao vjerovati što se dogodilo. Brzo je došla policija, obavili su uviđaj i uhitili muškarca – govori izvor, prenosi Srpska info.

Lejla Šaćirović, magistrica psihologije, ističe da je u današnje vrijeme, zahvaljujući društvenim mrežama koje bombardiraju javnost negativnim informacijama i neizvjesnoj situaciji u državi, sve češća pojava da se čovjek povlači u sebe.

– Tada gubi osjećaj i empatiju za druge, prepusti se negativnim mislima koje, u kombinaciji s negativnim iskustvima, mogu utjecati na razvoj raznih psihičkih poremećaja. U takvim situacijama, čovjek se, u stanju sužene svijesti, odlučuje na teška djela, ne razmišljajući o posljedicama ni šteti koju nanosi žrtvi – kaže ona.

Iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su u odgovoru na upit kazali da postoje osnovi sumnje da je D.S. izvršio kazneno djelo bludne radnje nad maloljetnom S.G..