Novorođena djevojčica pronađena je u kanti za smeće na ulicama Bhopala u Indiji. Čini se da je uzrok odbacivanja bebe bio taj što nije dječak. 

Bebu je pronašao Dheeraj Rathore koji je čuo plač dok je prolazio pokraj kante za smeće. 

„Bio sam šokiran kada sam vidio da glava bebe viri iz vreće za smeće“, rekao je i dodao da je beba bila prekrivena mravima. 

Uz pomoć prijatelja Rathore je uspio očistiti bebino tijelo od insekata, zamotati ju i odnijeti u bolnicu. 

Liječnici su rekli da je beba bila jako pothranjena. Ujedno je imala plavice i ozlijede koje su ukazivale na fizičko nasilje. 

U Indiji napuštanje djevojčica postaje vrlo čest problem. Na djevojčice se gleda kao na teret već siromašnim roditeljima. No, suprotno općem mišljenju, napuštene djevojčice nisu uvijek rođene u siromašnim obiteljima. 

VIDI OVO: Spasioci nakon 3 sata akcije spasili novorođenče koje su roditelji bacili u kanalizaciju

Dok većina nas ne bi smatrala „sretnom“ bebu pronađenu punu mravi, izvori tvrde da je pravo čudo što je ova djevojčica preživjela s obzirom na stopu smrtnosti ženske djece. 

The Mirror UK prijavljuje šokantan broj umrlih beba koje su često bačene u jarke ili grmlje, a neke su i žive pokopane. 

Indijska vlada je 1990. godine uvela sustav kako bi majke mogle svoju neželjenu djecu sigurno dati u sirotišta, crkve, policijske i vatrogasne postaje bez da se moraju identificirati. 

Više od 4000 beba je napušteno, ali i spašeno, na taj način u samo 25 godina. 

Bebe su tada prebačene u sigurne domove te su stavljene na posvajanje. Trenutno više od 14 000 roditelja čeka na posvajanje djeteta.