Obitelj iz Njemačke ostala u šoku nakon što im je udomljeni imigrant izbo sina
Foto: Pixabay

Obitelj iz Njemačka koja je udomila nekoliko imigranata ostala je u šoku nakon što je u srpnju prošle godine 26-godišnji Eritrejac nožem izbo njihovog 11-godišnjeg sina, pri čemu je vikao „umri, umri, umri!.“

Eritrejski imigrant Abdulrahman (26) jedan je od imigranata kojeg je njemačka obitelj s dvoje djece primila u svoj dom u Vilshofenu, piše Tribun.

Razlog divljačkog napada je navodno video snimka golog Abdulrahmana, koju je sam načinio, a koju je navodno majka Tina K. (34) proširila putem društvenih mreža, prenosi Süddeutsche Zeitung.

Abdulrahman je na suđenju za pokušaj ubojstva 11-godišnjaka objasnio da je zapravo cilj njegova napada bila majka, koja je tog dana bila u kupovini s drugim imigrantima, dok je kod kuće bio samo 11-godišnji sin Paul.

Ereitrejac je tijekom napada u obiteljskom domu potegnuo kuhinjski nož na dječaka. Uslijed zadobivenih teških rana na vratu, rukama i nogama, dječak je završio na operaciji te je srećom preživio.

Paula je zapravo spasio obiteljski pas koji je tijekom napada ugrizao Abdulrahmana, nakon čega je Eritrejac pobjegao. Deset mjeseci nakon napada, dječak još posjećuje psihijatra zbog očitih trauma te se tek nedavno vratio u školu.

Abdulrahman je objasnio da je napad izvršio jer je napravio video snimku na kojoj je bio gol, a koju je navodno kasnije obrisao. Međutim, naknadno je shvatio da je dotična video snimka završila na internetu. Za širenje tog videa Abdulrahman je posumnjao na majku Tinu K., što je bio i razlog napada.

Sudac je upitao Eritrejca na suđenju: „Dječak nije imao ništa s tim?“ Abdulrahman je potvrdno odgovorio.

Suđenje se nastavlja 6. lipnja.