Obmana duhovne prirode od koje svaki kršćanin treba biti slobodan

Obmana duhovne prirode od koje svaki kršćanin treba biti slobodan
Foto: Unsplash

Isus je jasno upozorio da će se obmana povećati kako vrijeme odmiče (Matej 24,4-5).

Jeste li ikada vjerovali laži da biste poslije otkrili istinu? Ako jeste, onda znate kako obmana može naštetiti osobi.

Ona uništava prijateljstva, reputacije, ostavlja trag dugoročnih i bolnih posljedica. Šteta je posebno velika kada je obmana duhovne prirode jer može značiti razliku između raja i pakla.

Bilo bi lijepo misliti da, kada smo spašeni, ne možemo biti duhovno zavarani, ali to nije slučaj. Sotona uvijek traži načine da nas povede na krivi put kako bi uništio naše svjedočenje i spriječio naš duhovni razvoj.

Zbog toga je kršćanima jako važno da znaju razlučivati – ta sposobnost će se razviti jedno ako rastemo u poznavanju Pisma.

Apostol Pavao je pisao Galaćanima jer su bili jako brzi zamijeniti Krista za drugo evanđelje (Galaćani 1,6-7). Netko je došao u crkvu i preokrenuo Kristovo evanđelje govoreći im da trebaju biti obrezani i poštivati zakon kako bi se spasili (Galaćani 5,3-4).

Iako ovo možda nije problem u današnjem vremenu, vjerovanje da bilo kakav dobar rad može zaslužiti Božju naklonost se i dalje lažno promovira u kršćanskim krugovima.

Svi drugi ekstremi su oni koji kažu da nije važno vjerujemo li ili ne jer će svatko ionako ići u raj. Krivo zaključuju da Bog ljubavi nikada nikoga ne bi kaznio.

Isus je jasno upozorio da će se obmana povećati kako vrijeme odmiče (Matej 24,4-5). Sada je pravo vrijeme za proučavanje Božje Riječi jer nas jedino Istina može spasiti od krivih informacija.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ida U.; Izvor: Intouch.org

Reci što misliš