Očuh godinama zlostavljao kćerke: Majka ih je budila noću i podvodila ih mužu

Sud u Klagenfurtu proglasio je krivim majku i očuha za višegodišnje seksualno zlostavljanje njihovih kćerki.

Suđenje koje je trajalo nekoliko mjeseci, konačno je okončano, a blizanke (29) su se nakon višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja, koje su trpjele tijekom djetinjstva, izborile da njihova majka i očuh konačno dobiju zasluženu kaznu.

Majka i očuh su od početka suđenja negirali krivicu, a na teret im se stavlja seksualno uznemiravanje i silovanje kćerki. One su danas odrasle žene, a konačno su skupile hrabrost da se suprotstave roditeljima i prijave ih za nasilje.

Prema riječima tužitelja, majka ne samo da je primijetila, već je i sama tijekom noći budila svoje kćerke i podvodila ih svom mužu, piše Orf.at.

To se navodno događalo nekoliko puta tjedno, a završilo se kada su djevojčice napunile 12 godina. Međutim, nasilje nad blizankama nastavilo se i kasnije, a završilo se tek kada se jedna od djevojčica povjerila majci svog prijatelja kada je imala 17 godina.

Na prvom ročištu koje je održano još u travnju, prijatelji i susjedi optuženog para tvrdili su da nikada nisu čuli galamu iz stana i da nikada nisu primijetili da se nad djevojčicama vrši nasilje.

Tijekom suđenja je ispitano čak 27 svjedoka, među njima su bili prijatelji i školski prijatelji blizanki, koji su također rekli da nikada nisu mogli pretpostaviti da one proživljavaju takvu strahotu.

Oni su, međutim, potvrdili da je njihov očuh bio strog i da je neposlušnost uvijek kažnjavao batinama.

Modrice po tijelu

Nekoliko njihovih prijatelja reklo je da su tokom školskih dana povremeno primjećivali modrice na njihovom tijelu, ali da one nikada nisu rekle da su one nastale zbog fizičkog zlostavljanja. Oni su također rekli da nisu prisustvovali fizičkom i psihičkom maltretiranju djevojčica i njihov odnos opisali kako odnos prosječne austrijske obitelji.

– Ne mogu reći ništa loše. Ne mogu ni zamisliti kroz što su one prošle. Ako je očuh i bio strog prema njima, majka ih je uvijek branila dok sam ja bio tu – rekao je jedan od njihovih prijatelja.

Tijekom suđenja, saslušan je i očuhov rođak, koji ih je prema riječima sestara, na nagovor njihovog očuha, također dodirivao po intimnim dijelovima. On je odlučno negirao optužbe i zbog nedostatka dokaza protiv njega nije pokrenuta istraga.

Djevojke koje je očuh silovao i zlostavljao kao djevojčice tvrde da je on član pedofilskog lanca u Nepalu koji vodi sa još dva prijatelja.

Sud je očuha osudio na deset, a majku na osam godina zatvora.