BOG MIJENJA ŽIVOTE: Od ateiste do svećenika

od ateiste do svećenika

Clay Lein je bivši ateist kojem su bili potrebni značajni dokazi i logično razmišljanje prije nego što bi u bilo što povjerovao. Najveći dio svog života nije vjerovao u Boga.

“Imao sam vrlo racionalan um. Sve je moralo biti logično. Tražio sam dokaze. Ako nije bilo dokaza, onda znači da je to samo nešto što su ljudi izmislili”, rekao je Lein.

OGLAS

I Leinu je naizgled sve u životu išlo dobro. Imao je uspješnu karijeru i ženu koja ga voli, pa je shvatio da nema potrebe vjerovati u Boga, čak i ako mnogi drugi vjeruju.

Ali jednog dana njegova supruga ga je zamolila da ode u crkvu. Jedini razlog zbog kojeg je pristao bio je taj što je mislio da je „crkva mjesto gdje idu dobri ljudi“. No, malo po malo, Lein se uključio, pa je čak i volontirao kako bi pomagao u službi za mlade.

A onda, ateistu Leina su upitali da se javno pomoli. Unatoč svom neiskustvu, Lein je to učinio prilično dobro. Zapravo, toliko dobro da je čak molio za svako dijete koje je bilo prisutno, i nije stao moliti punih 15 minuta. I na njegovo veliko iznenađenje, Bog je odgovorio na njegovu molitvu.

Jedna mlada djevojka je odmah nakon molitve počela plakati, jer ju je toliko dirnula Leinova osobna molitva za nju.

„Između jecaja, rekla nam je da ju je stric zlostavljao, i da nije bila u mogućnosti to ikome drugome reći do tog trenutka. To je bio trenutak kada mislim da je nešto u meni ’kliknulo’.“

OGLAS

„Bog je postao relevantan i on je stvarno želio učiniti nevjerojatne stvari u mom životu“, dodao je Lein. „Tog dana sam postao kršćanin. I čuo sam glas. To nije bio snažan glas, više je u pitanju bila misao koja se pojavila, i često puta je to bio tihi glas, ali to je svakako bio Bog. Glas je rekao ’Iskušaj me.’“

Lein je tog dana iskušao Boga i nije požalio zbog svoje odluke. Čak je i upisao teološki fakultet, i rukopoložen je za svećenika u episkopalnoj crkvi 1996. Sada je svećenik jedne crkve u koju dolazi preko 4000 ljudi. Ispred crkve imaju znak na kojem piše: „Ovdje se mijenjaju životi za Boga kroz Krista!“, piše Christian Today.

“Ja sam školski primjer”, rekao je Lein. „Ako Bog može promijeniti mene, može promijeniti bilo koga.“