Odbacite zauvijek svaku tjelesnu požudu želite li živjeti u sili svog uskrslog Gospodina. Bilo bi žalosno da čovjek koji je počeo živjeti u Kristu ostane i dalje u pogubnim požudama.

Zašto tražite živoga među mrtvima?” – rekao je anđeo Magdaleni. Zar onaj koji je živ stanuje u grobnici? Zar se duhovno živi dade zarobiti tjelesnim požudama? Kako možemo istovremeno piti iz kaleža Gospodnjeg i čaše Belijarove?

Vjerniče, oslobođen si od požuda i grijeha, jesi li pobjegao i varljivim mamcima sotone? Jesi li slobodan požude oholosti? Jesi li odbacio nemarnost? Jesi li se očistio i oteo tjelesnoj sigurnosti?

Nastojiš li iz dana u dan živjeti iznad svjetskih briga, iznad oholosti i varljivih mreža požude? Upamti, primio si veće bogatstvo od Boga. Ako si izabranik Božji, ne dozvoli da se rasipa bogatstvo milosti koje ti je Bog dao. Čezni za svetošću, jer to je kruna i slava kršćaninu.

VIDI OVO: 5 biblijskih stihova koji će vam pomoći u borbi protiv požude

Crkva bez svetosti je beskorisna i nema ugleda kod ljudi. Ružna je, pakao je ismijava, a nebu je odvratna. Najgore zlo koje je ikad došlo na svijet, došlo je kroz crkvu koja nije sveta.

Vjerniče, zakletva Božja, Njegov zavjet je nad tobom. Božji si svećenik, ponašaj se kao takav. Božji si kralj, stoga vladaj svojim požudama. Božji si izabranik, zato se ne druži s Belijarom.

Nebo je tvoja baština, živi stoga kao nebeski duh, jer tako dokazuješ da istinski vjeruješ u Isusa. Ne može biti vjere u srcu bez svetosti u životu.

Autor: Charles Spurgeon