Vjerojatno i vi u svom životu imate ljude koji su protiv vas. Možda je to vaš kolega, supružnik, šef ili neko treći? Evo kako im trebate odgovoriti!

Većinu svog života nisam imao nikakvih problema s vjevericama. Do nedavno. Stavio sam malenu hranilicu za ptice u naše dvorište u kojoj su ptice uživale. Tada su vjeverice odlučile da je ta hranilica njihova. 

Jedna se vjeverica neprestano penjala na nju. Zbog toga je hranilica neprestano padala s drveta te ju je vjeverica u konačnici uništila. Tada sam pronašao hranilicu otpornu na vjeverice. Postavio sam ju na drvo, a čim sam okrenuo leđa, vjeverice bi opet počele jesti hranu za ptice. 

Tada sam potražio posebnu vrstu sjemenki koje vjeverice ne vole. Stavio sam ju u hranilicu, a za nekoliko trenutaka vjeverica je visjela naglavačke i jela tu posebnu hranu. Mislim da je čak uživala u tome. 

To je neprestana borba, a vjeverica pobjeđuje. 

Vi se možda ne borite s vjevericama, nego osjećate kao da je cijeli svijet protiv vas. Možda vam netko otežava život zbog vaše vjere i uvjerenja. Može to biti supružnik, kolega s posla ili šef. Možda je to profesor, učitelj ili korisnik Interneta. 

VIDI OVO: Što i kako blagoslivljati?

Kako kršćanin treba odgovoriti na to? Trebamo li im oprostiti, čak i ako to ne zaslužuju? Odgovor pronalazimo u Poslanici Rimljanima 12: „Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite“ (14). 

Grčka riječ blagoslivljati u ovom citatu znači „dobro govoriti o“. Iz te riječi dobivamo riječ eulogija. Kada netko drži eulogiju na sprovodu, ta osoba govori lijepe stvari o preminulom. Možda neke od tih stvari nisu zaslužene. 

To nam Biblija govori. Trebamo blagoslivljati one koji su protiv nas. Recite im lijepe riječi za uzvrat. To je većinom zadnja stvar koju želimo učiniti. No, Biblija nam govori da točno to učinimo. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org