Naslovnica Duhovnost Odgovornost koju je Bog dao vjernicima

Odgovornost koju je Bog dao vjernicima

Gospodin je vjernicima dao nevjerojatnu odgovornost: pozvao nas je na dovršenje Njegovog djela ovdje na Zemlji.

Kako je prekrasno da je svemogući Bog, koji može učiniti sve, pozvao nas, Njegovu djecu, na sudjelovanje u rastu Njegovog kraljevstva, na način da dopiremo do ljudi i da pomažemo u rastu u duhovnoj zrelosti te brizi za potrebite. 

Biti Božji podanik znači stavljanje pod Njegov autoritet, slušanje Njegovih uputa i izvršavanje Njegovih zapovjedi. U našim snagama ništa od ovoga ne bismo mogli ostvariti, no kada se obratimo Bogu i kada se oslonimo na Njega, On nam daje sve ono što nam je potrebno. 

Otac uvijek oprema svoju djecu. Započinje razvijanjem Kristolikog karaktera unutar nas. Nakon toga, kako surađujemo s Duhom, Bog preobražava naša egocentrična srca u srca sluge, koji uživa u ispunjavanju potreba drugih.

Gospodin nas također dariva duhovnim darovima, koji su potrebni za obavljanje specifičnih djela, za koje je Gospodin odredio svakog vjernika. 

Pozivnica je izdana; snagu i sposobnosti smo dobili. Sve što je potrebno su sluge, koji su voljni sudjelovati u najuzbudljivijoj avanturi na Zemlji: pridružiti se Gospodinu u činjenju Njegovih djela, korištenju duhovnih darova i stvaranja razlike za Krista na ovome svijetu. 

Autor: Charles Stanley; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJI ČLANCI