Ruski predsjednik Vladimir Putin objavio je da je ministarstvo zdravlja njegove zemlje odobrilo prvo cjepivo protiv koronavirusa, dodajući da ga je njegova kćerka već primila.

Cjepivo, koje je razvio moskovski Institut Gamaleya, u utorak je dobilo zeleno svjetlo od ruskog Ministarstva zdravlja, otkrio je Putin. Rekao je da se nada da će Rusija uskoro započeti masovnu proizvodnju cjepiva protiv koronavirusa, piše RT.

On je otkrio da je njegova kćerka već cijepljena. Kazao je da je imala blagu temperaturu, ali se brzo povukla.

VIDI OVO: Može li cjepivo za COVID-19 biti znak zvijeri?

“Jedna od mojih kćerki dobila je cjepivo. U tom smislu je sudjelovala u eksperimentu. Nakon prvog cijepljenja imala je temperaturu 38, sljedećeg dana – 37 i to je bilo sve”, rekao je Putin.

Zamjenica ruske premijerke Tatjana Golikova izjavila je da će cjepivo biti primijenjeno na zdravstvenim radnicima od rujna. Ona će biti dostupna široj javnosti na dobrovoljnoj osnovi počevši od siječnja.

Sam Putin je objavio da su ruski znanstvenici prošli potrebne faze ispitivanja i dokazali sigurnost i učinkovitost lijeka, te da daje nadu ne samo Rusiji, već i cijelom svijetu za “budućnost bez COVID-19”.