Recimo samo, čisto da ilustriramo, da ste kupili novu odjeću koja vam se jako sviđa, a sljedeći dan upadnete u septičku jamu dok ste ju imali na sebi. Zaboravite na tu odjeću. Ne pokušavajte su oprati. Uništit ćete si perilicu. Samo ju pustite. 

Apostol Pavao je upotrijebio sličnu usporedbu kada je rekao: „Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti“ (Rimljanima 13,12). Drugim riječima, riješite se djela tame. Ona smrde. Ona su otrovna te uništavaju. 

Još se uvijek sjećam dana kada smo ja i moj prijatelj čistili kućicu na čamcu, a on je praznio septičku jamu. Sadržaj jame ga je udario direktno u lice. Bilo je to brutalno. 

Boksač Mike Tyson je rekao: „Svatko ima plan dok ga ne udare“. Na isti način i mi se možemo praviti jaki i govoriti: „Ne bojim se đavla. Mogu ja to podnijeti“. A tada nas pljusne. 

VIDI OVO: 7 snažnih molitvi za pobjedu u duhovnim bitkama

U ovoj duhovnoj bitci nemamo izbora o tome želimo li sudjelovati. To je izbor između pobjede i poraza. 

Biblija nam govori: „Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima“ (Efežanima 6,11-12).

Možda ste ovog tjedna odnijeli pobjedu u duhovnoj bitci, a možda ste i izgubili. Možda ste malo i ozlijeđeni. Trebate se pripremiti. Obucite opremu Božju. 

Autor: Greg Laurie; Izvor: Harvest.org