ONI SU BOŽJI DAR: Trump oštro osudio abortus djece s Downovim sindromom

Trump je prvi američki predsjednik koji ovako oštro osuđuje abortus!

U SAD-u mjesec listopad posvećen je između ostalog i djeci s Downom. Mjesec je to u kojemu svi licemjerno pružaju podršku takvoj djeci dok se iza kulisa odvija velika nepravda, zapravo prikrivena eugenika – promoviranje i ubijanje djece s Downom u utrobama majki.

Naime, radi se o milijunima ubijene djece koja zbog ovog sindroma, zbog preporuke liječnika nikad nisu dobila pravo na život.

Američki predsjednik takvoj se kulturi prožetom duhom smrti opasno suprotstavio objavivši priopćenje u kojem upozorava da je svaki život svet.

U priopćenju, Trump kaže: ‘Unatoč nekim mitovima i stigmatizaciji osoba s Downom koji dolaze i iz medicinskog svijeta naš narod prihvaća univerzalnu istinu: da je dijete s Downom Božji dar’, poručio je Trump dodavši: ‘Trenutno, do dvije trećine nerođene djece ubijeno  je samo zbog sumnje u Down u SAD-u navode studije’, (što je zapravo strašno jer niti jedan test nije sto posto pouzdan u dijagnostici Downa za vrijeme trudnoće, što znači da se može dogoditi da roditelji na preporuku liječnika abortiraju dijete koje je zdravo.)

‘A mnogim razvijenim zemljama, broj je mnogo veći’, napominje Trump i daje primjer  Islanda, koji je iskorijenio Down – abortusima.

Trump je podsjetio da je Američki Ustav smatra da su svi ljudi  od strane svog Stvoritelja dobili pravo na dostojanstvo i na život, slobodu i potragu za srećom.

‘Stojim za život, u svim njegovim lijepim manifestacijama. Ja i moja administracija nastavljamo s borbom protiv diskriminacije koja prečesto završava živote brojne američke djece s Downom. Naša je moralna obveza život štititi i braniti, rekao Trump, a prenosi kath.net, čime je dao snažan vjetar u leđa Pro – Life pokretima koji jačaju u SAD-u, a koji su do dolaska Trumpa na vlast bili ušutkavani.

Ovo je naime prvi put da predsjednik SAD-a ovako oštro osuđuje abortus – nepoželjnih- kao svojevrsne eugenike, nakon legalizacije abortusa u toj zemlji, prenosi Dnevno.hr.