Opasna bakterija u moru je njenom ocu pojela meso, ubrzo je umro

Žena s Floride upozorila je ljude na Facebooku na bakteriju koja napada ljudsko meso koju je njen otac dobio tijekom plivanja, a nakon 48 sati je umro.

– Bakterija koja se hrani ljudskim mesom vam zvuči kao urbana legenda? Dozvolite da vas razuvjerim u to.

Otac Cheryl Bennett, Dave Bennett, bio je u posjetu gradu Destinu na Floridi zajedno s kćerkom i suprugom.

Obitelj je uživala u danima na odmoru, skijali su na vodi i zabavljali se. Nekoliko dana nakon Bennett se zarazio.

– Nakon nekoliko dana odmora tata je jednu večer ostao budan do kasno jer je gledao film. Bio je normalno raspoložen i pričljiv. Ujutro se probudio s temperaturom i groznicom.

Cheryl ističe kako se njen otac već godinama borio s rakom te da je njegov imunitet bio već oslabljen pa su odmah požurili kod liječnika.

Samo 48 sati od posljednjeg kupanja u Karipskom moru njen otac je preminuo.

Flesh Eating Bacteria sounds like an urban legend. Let me assure you that it is not. It took my Dad’s life. This is so…

Gepostet von Cheryl Bennett Wiygul am Mittwoch, 10. Juli 2019

Čim su stigli u bolnicu, liječnici su vidjeli otečenu crnu mrlju na leđima koja se za nekoliko sati duplirala. Trpio je velike bolove. Jedna od sestara u bolnici je rekla da nikada nije vidjela tako nešto. Njegovi organi su bili previše oslabljeni za obranu organizma, a krv previše zatrovana.

– Do nedjelje popodne moj otac je umro, napisala je Cheryl.

Dave je zadobio bakterija Vibrio koja živi u slanoj vodi i uzročnik je mnogih trovanja hranom. Vezuju se sa upalom probavnog sistema, mogu inficirati otvorene rane što može dovesti do sepse.

Mogu živjeti na različitim morskim organizmima kao što su koralji i škampi, pa tako vrlo lako dospijevaju u ljudski organizam. Do trovanja može doći ako ova hrana nije termički dovoljno obrađena.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE