Majka daje Bogu zasluge za brz oporavak njezine kćerke nakon stravičke prometne nesreće

U trenutku čistog straha Dona je bespomoćno slušala preko zvučnika dok je prikolica prelazila preko automobila u kojemu je bila njezina najstarija kćer Malina Richardson. Ipak, zahvaljujući svojoj vjeri Dona sada daje hvalu Bogu zbog čudesnog oporavka njezine kćeri!

Malina Richardson je zajedno sa svojom sestrom Mayom krenula kući za vikend sa sveučilišta Radford. Razgovarali su sa majkom preko mikrofona u trenutku nesreće.

Slušanje groznih zvukova nesreće

Vozilo s prikolicom je nenadano prešao na stranu na kojoj je vozila Malina. Nakon što je vidjela da joj se vozilo približava skrenula je prema rubniku ceste.

„Samo se sjećam kako sam rekla, „Isuse preuzmi upravljač“, rekla je Malina.

Vozač prikolice je nastavio ići očito nesvjestan nesreće koju je prouzročio. Sirota Dona je sve zvukove nesreće slušala, zajedno sa svojom 15-godišnjom kćeri Alycijom. Čule su krikove, nešto što je zvučalo kao lom metala, a nakon toga – groznu tišinu.

„Čuti kako vaše dijete vrišti znači da se nešto događa, kada čujete da jedva dišu znate da se bore za život, ali kada čujete tišinu – to je osjećaj kakav niti jedan roditelj ne bi trebao osjetiti“…

Foto: Wtwr.com

Dona je slušala svaki pojedini zvuk. Za to vrijeme i sama je vikala na djevojke da se probude i bore, dok je u isto vrijeme njezina 15-godišnja kćer zvala 112.

PROČITAJTE: Djevojčica tvrdi da je nakon prometne nesreće Isus razgovarao s njom

Epilog strašne automobilske nesreće

Nakon što je Malinin automobil udario u rubnik, zbog udara je odletio u zrak. Sila je Malinu izbacila van iz automobila i udarila ju je u tlo nakon čega je auto sletio na nju.

Preplašena i zgrožena Maya je iskočila iz automobila i vikala za pomoć. Trčala je okolo automobila tražeći Malinu. Pronašla ju je ispod automobila i vidjela kako vruće ulje curi po licu njezine sestre. Nekako je Maya uspjela podignuti automobil sa svoje sestre i izvući ju odatle.

Vozilo hitne pomoći ubrzo je Malinu odvezlo u bolnički centar VCU. Imala je teške opekline, nekoliko lomova i unutarnje ozljede kao i puknuće plućnog krila.

Liječnisi s traumatološkog odjela su roditelje pripremili na najgore. Ipak, roditelji su vjerovali i molili se za najbolje jer su tijekom nesreće već vidjeli Božje djelo.

Čuda koja su otvorila put za nevjerojatan oporavak

Koja čuda? Za početak nakon što je automobil bio u zraku, u djeliću sekunde Maya je otkopčala svoj i sestrin pojas. Radi se o odluci koju niti ona sama ne može objasniti, ali je očigledno da se radilo o ”onozemaljskom” nagonu.

„Nije bilo vremena za donošenje odluka“, rekla je Dona. „To je bilo Božje djelo“.

Svjedoci su rekli da je automobil bio u zraku do visine vrhova drveća nakon čega je udario u rub. Zbog toga što je Maya otkopčala pojaseve djevojke su bile bačene unatrag. Maya je odletjela unatrag dok je Malina izletjela van iz automobila.

To zvuči loše. No to je bilo ono što je bilo potrebno kako bi se Malini dalo priliku da se bori. Dok je Chevy Cavalier udario u tlo, snaga udara je zdrobila stranu na kojoj bi bio vozač. Hitne službe su sigurne da bi ta sila isto tako zdrobila i Malinu da je ostala sjediti u vozačkom sjedalu.

PROČITAJTE: Mislio je da će umrijeti nakon teške prometne nesreće, no Bog je odlučio intervenirati na nevjerojatan način

Začudo, u nesreći Maya je samo slomila nožni prst. Nekom božanskom snagom uspjela je i podignuti automobil, izvući sestru ispod njega i nakon toga obrisati vruće ulje s njezinog lica. Liječnici govore da je ovo spriječilo najgore opekline.

Foto: Wtwr.com

„Da nije bilo Maye ja sada vjerojatno ili ne bih mogla vidjeti ili uopće ne bih bila živa“, kaže Malina. „Zbog toga što me izvukla od ispod automobila i nakon toga obrisala vruće ulje okolo mojih očiju mi je spasila život“.

Dr. Michael Aboutanos je bio jedan od prvih liječnika koji su se brinuli o Malini nakon što je stigla u bolnički centar VCU. Isprva su oštećenja uzrokovana nesrećom bila ogromna, a vitalni znakovi djevojke su se pogoršavali.

„Ono čega se sjećam jest da su stvari zaista mogle poći po zlu“, prisjeća se on.

Davanje zasluga Bogu zbog čudesnog oporavka

Malinin oporavak od nesreće iznenadio je liječnike. Umjesto da se njezino stanje pogoršavalo (čega su se oni bojali), ono se stabiliziralo i popravljalo. Nakon mjesec dana opreracija i bolnih postupaka liječenja Malina je puštena kući u kolicima – što je bilo nevjerojatno za ozljede koje je ona pretrpjela!

Tjedan dana nakon toga hitna pomoć koja je došla na mjesto nesreće je odvezla Malinu iz njezinog doma iz Ashlanda, Virginije i prebacila ju je do sveučilišta Radford na ceremoniju dodjele diploma. Malina, djevojka koja je pobijedila smrt, došla je na pozornicu na štakama i prihvatila svoju diplomu.

PROČITAJTE: ANĐEO ČUVAR NA DJELU: Čovjek s bijelom bradom je meni i mom dečku spasio život tijekom teške prometne nesreće

Naravno, oporavak od nesreće još nije bio gotov. Čeka je još puno liječenja i fizikalne terapije kako bi Malina mogla prohodati.

Proslavljanje čuda života i oporavka od automobilske nesreće

Kako se približavala godišnjica nesreće, Malinina obitelj je obilježila ono što oni nazivaju njezinim drugim rođendanom – danom kada ju je Bog vratio natrag.

„Želim razmišljati o danu kada je ona uskrsnula, o danu kada se Bog spustio s neba na zemlju i vratio je natrag nama, u život“, rekla je Dona.

I shvatili su da postoji puno toga za proslaviti.

Prije nesreće, trčanje je zauzimalo velik dio Malininog života. Športašica je stoga mukotrpno radila na tjelesnom oporavku kako bi povratila svoju mobilnost. Godinu dana kasnije, ne samo da je mogla hodati nego je mogla i trčati.

„Osjećam se odlično, odličan je osjećaj ponovno moći trčati“, rekla je Malina.

Malina je ponovno za upravljačem. Nakon takve nesreće nije mala stvar što Malina sada može voziti bez napada panike.

Malinina priča je nadahnula mnoštvo ljudi zbog čega joj je odana počast od strane VCU centra na gala večeri ”Vitez u sjajnom oklopu”. I nakon svega, njezina obitelj je groznu nesreću i Malinin čudesan oporavak iskoristila kako bi dala Bogu slavu!