Naslovnica Novosti Kršćanske vijesti Opsjednuta žena ušla u crkvu, počela se bacati i vrištati, a onda...

Opsjednuta žena ušla u crkvu, počela se bacati i vrištati, a onda se dogodilo nevjerojatno

U području Nepala koje se i dan danas oporavlja od potresa iz 2015., mali tim volontera Južnih baptista iz Teksasa posjetili su malenu seosku crkvu kao odgovor na molbu za pomoći i utjehom.

Caroline Anderson, spisateljica za IMB, bila je prisutna na njihovom bogoslužju s timom volontera kada je Anderson svjedočila pojavi žene za koju se činilo da je bila opsjednuta demonom.

„Srela sam vještičje liječnike, intervjuirala šamane i sjedila prekriženih nogu na betonskom podu sa ženom koja je u prošlosti bila opsjednuta demonom. Čak sam se i molila nad osobom za koju mi je rečeno da posjeduje u sebi zlog duha.“ Anderson se prisjeća.

”Ali, danas, vidjela sam duha jačeg nego bilo kojeg što sam ikada susrela. U početku je mirno ležala, naizgled u nesvjesti“, rekla je Anderson.

„Gotovo u trenutku, Duh Sveti pomogao mi je shvatiti da je to bio zli duh. Ispustila sam svoju bilježnicu i olovku i pala na koljena kako bi se molila u ime Isusa kako bi se žena mogla osloboditi demona.“

Gospodin je u njezin um poslao priču iz Lukinog evanđelja u kojemu se Isus suočava s Legijom. Postoji više od jednog demona, pomislila je Anderson.

Dok se Anderson molila, ništa se nije događalo. „Na trenutak me počela obuzimati sumnja te sam se zapitala zašto moje molitve ne djeluju.“

Prabhavathi se odjednom počela bacati i vrištati, lomeći se i zapomažući, tada je sve stalo.

Jedna od žena u timu volontera požurila je pridružiti se Anderson, položila je ruke na Prabhavathi i počela se moliti u ime Isusa kako bi ju napustio zli duh. Felicity Martinez, iz Oklahome, predvodila je molitvu.

Prabhavathi se nekoliko puta gotovo osvijestila te je izgledala užasnuta i puna očaja.

Pastor crkve, Aadesh Rana, molio se i čitao Pismo nad njom. Pastor za mladež je čitao Pismo nad njom i predvodio zajednicu u molitvi. Cijela je ohrabrena zajednica u krugu stojala oko nje u molitvi.

Tada se Prabhavathi ustala i sjela uspravno, zavapila je i pogledala oko sebe. „Odlazite ili ću vas pojesti,“ rekla je. Napokon se malo smirila.

„Nakon sat vremena, zli su duhovi popustili svoj utjecaj. Kada su demoni napokon otišli, ceremonija bogoslužja se nastavila.“

Pastor Rana rekao je zajednici koja se sastojala većinom od novih vjernika, da je Božja moć spasila Prabhavathi. „Htio bih zahvaliti Bogu za sve,“ rekao je pastor Rana zajednici. „Ovim što se dogodilo možete vidjeti Božju moć. Želim bilo koga pozvati da prihvati Krista.“

Tada je nastavio s bogoslužjem.

„Prabhavathi je sjedila i slušala bogoslužje kao da se ništa nije dogodilo. Nakon izlaska iz crkve, s jednim od njezine djece u rukama, stavila je cvijetne vjence oko vrata svim ženama iz Amerike.“

Prabhavathina preobrazba bila je čvrsto svjedočanstvo svima u zajednicu. Bog je primio slavu kao Iscjelitelj i Osloboditelj jer je Prabhavathi oslobođena, piše Godreports.com.

NAJNOVIJI ČLANCI