Kako biste odgovorili da vas netko upita: „Osjećate li se dobro u vezi sebe“? Bi li vaše misli bile ispunjene sumnjom u vlastito ”ja” i oklijevanjem ili biste mogli uspravno ustati i reći ”Da, osjećam se dobro“? 

Postoje mnoga ponašanja i stavovi koji jasno prelaze granice, kao što su neopraštanje, preljub i pohlepa. No nesigurnost je drugačija.

Ona je više poput plamena koji polako gori ispod površine, utječući na naše misli, dok nam suptilno nanosi štetu iznutra nas samih. Ovaj problem je težak za identificiranje, no moćan je i može utjecati na to kako odgovaramo na Božji poziv. 

VIDI OVO: Kako voljeti sebe – na biblijski način?

Što mislimo pod nesigurnošću? To je osjećaj neadekvatnosti, često osnažen osjećajem potpune bespomoćnosti, nesvrhovitosti, neodobravanja i odbacivanja. Sve ove stvari mogu se skupiti i biti nam teret, osim ako ne naučimo kako ih identificirati. 

Pokušajte provoditi vrijeme u iskrenoj molitvi i samo-otkrivanju. Zamolite nebeskog Oca neka obasja svojom svjetlošću na svako područje nesigurnosti koje može biti teret u vašem srcu.

Neka vas podsjeti na to koliko ste posebni u Njegovim očima. Nakon svega, naša vrijednost dolazi iz toga što smo Božja djeca, a to se nikada neće promijeniti. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org