Ovu osmrtnicu svi trebamo pročitati svojoj djeci

Osmrtnica ove djevojke je obišla cijeli Internet zbog vrlo snažnog razloga.

Nemam naviku čitati osmrtnice te doslovno nikada ne razgovaram o tome s mojom djecom. No kada sam vidjela da je nekoliko mojih prijatelja podijelilo osmrtnicu mlade djevojke na Facebooku, zainteresirala sam se. Je li možda preminulo dijete nekog poznanika ili prijatelja od prijatelja, a da ja nisam znala za to?

Ne, saznala sam kada sam kliknula na osmrtnicu. Svi moji prijatelji su dijelili osmrtnicu potpunog stranca. Zapravo, osmrtnica ove djevojke je obišla cijeli Internet zbog vrlo snažnog razloga.

Osmrtnica koju trebamo podijeliti s djecom

Budući da je 15-godišnjakinja Sadie L. Riggs oduzela svog život, njezina je obitelj u osmrtnici nastojala prenijeti poruku kako bi spasili živote druge djece – a to je poruka koju trebamo podijeliti i sa svojom djecom.

Sadie, za koju iz osmrtnice možete vidjeti da je bila voljena, je počinila samoubojstvo. Njezina obitelj osjeća neopisiv gubitak.

Foto: Geisel Funeral Home

Osmrtnica započinje kratkim opisom njezina života:

Sadie L. Riggs, 15, iz Bedforda, si je oduzela život u ponedjeljak, 19.6.2017. godine.

Sadie je rođena u Bedfordu 10.4.2001. Nadživio ju je njezin otac, Eric Riggs i pomajka Alicia Smith te njezina biološka majka Beverly (Dodson) Riggs iz Hopewella kao i njezina tetka, Sarah Smith, s kojom je prebivala.

Sadie je bila članica Solid Rock Christian Fellowship Crkve u Bedfordu. Bavila se softballom te je voljela čitati, slušati glazbu i crtati. Sadie je bila draga i voljena djevojčica koja će nam svima jako nedostajati.

VIDI OVO: Je li samoubojstvo ulaznica za pakao?

Zašto je djevojka počinila samoubojstvo?

Tada su stvari postale jako ozbiljne. Njezini voljeni nisu birali riječi u objašnjavanju zašto si je Sadie oduzela život:

U želji da uklonimo sve glasine o Sadieinoj smrti voljeli bismo podijeliti ove informacije. Da, Sadie si je oduzela život, objesila se je. Teško je zamisliti da netko tako mlad može imati takvih problema. Sadie je tražila pomoć, išla je na savjetovanja te je uzimala lijekova, ali je sve to bilo previše da bi s time živjela. Ako uzmete trenutak i pogledate na dinamiku u njezinoj obitelji vidjet ćete da velik dio ljudi u njezinom životu nije njezin krvni rod, ali nam je poslana od Boga koji je znao da to dijete treba obitelj. Sadie je imala težak život te se sa svime jako dobro nosila do ovog posljednjeg incidenta u školi. Bila je tako uzbuđena zbog srednje škole, ali je sve pošlo po krivu. Za zlostavljače uključene u to – molim vas znajte da ste imali udjela u njezinom osjećaju manje vrijednosti (bezvrijednosti). Sada je to između vas i Boga, ali znajte da nije kasno da se promijenite. Sadiena smrt nas je odvela na mračna mjesta, držat ćemo se zajedno i pokušavat ćemo zaštititi jedni druge dok se nosimo sa ovim tragičnim gubitkom. Za sve zlostavljače, iako preziremo što ste učinili, želimo da znate da vam nikada ne bismo poželjeli da osjetite ovu paralizirajuću bol koja obuzima cijelo tijelo, bol tako jaku koja i svaki normalan udah čini teškim ili krivnju koja nas ostavlja s pitanjem što smo mogli učiniti drugačije – ili s tim naporom da se prisjetimo posljednjih riječi koje smo s njom prozborili… Naša srca su više nego slomljena. Sadie, bila je privilegija imati te u našim životima te ćemo te uvijek voljeti. Želimo ti da nađeš mir u Božjim rukama te da svi budu dobri jedni prema drugima.

Usred posmrtnog cvijeća, Sadieina obitelj vas moli da budete dobri jedni prema drugima.

Majke i očevi… moje se srce slomilo kada sam pročitala: Za zlostavljače uključene u to – molim vas znajte da ste imali udjela u njezinom osjećaju manje vrijednosti (bezvrijednosti)

Moramo naučiti našu djecu da njihove riječi imaju težinu. Da ne postoji nešto kao „bezazleno“ zlostavljanje te da ukazivanje ljubavi i dobrote umjesto odbacivanja i ismijavanja može biti ključno za neku ranjenu dušu.

Empatija, roditelji, empatija. U našu djecu moramo usaditi sposobnost da se upitaju: „Kako bi se osjećao/la da meni to netko napravi ili kaže?“

Ova osmrtnica samo dokazuje da naš odgoj naše djece može značiti razliku između života i smrti neke osobe.

Poštujmo želju Sadieine obitelji i budimo dobri.

Molim se da se sada nalaziš u miru u Isusovim rukama. Molim se i za tvoju dobru obitelj.