Što se događa osobi koja ne želi priznati svoj grijeh?

Osoba koja ne želi priznati svoj grijeh može očekivati ove posljedice:

1. Prekida se zajedništvo s Bogom. Bog je i dalje naš Otac, ali naše zajedništvo s Njim je narušeno.

2. Prekida se zajedništvo s drugim vjernicima.

3. Gubimo radost Božjeg spasenja.

4. Gubimo svoju moć.

5. Gubimo učinkovito svjedočanstvo. Usta su nam zapečaćena. I dalje smo spašeni po Isusovoj zasluzi, ali smo nepodobni za službu na zemlji.

6. Ako je grijeh javne naravi, tada sramotimo ime Gospodina Isusa i dajemo Spasiteljevim neprijateljima razloga za huljenje.

VIDI OVO: 10 praktičnih načina kako se oduprijeti grijehu

7. Živimo u laži. Naši postupci bacaju sumnju na stvarnost našeg obraćenja. Puno govorimo, a malo radimo. Govorimo slatko, ali živimo kiselo.

8. Gubimo pristup Bogu u molitvi.

9. Naša djela će sagorjeti, premda ne i naše duše.

10. U opasnosti smo da doživimo životni brodolom. Jedna odluka koju će onaj koji otpada od vjere donijeti može ga doživotno odvojiti od službe za Gospodina.

11. Možemo izgubiti zemaljski život.

12. Možemo izgubiti nagrade pred Kristovim sudom.

13. Živimo s užasnim osjećajem krivnje.

VIDI OVO: Veliki grijeh koji činimo na društvenim mrežama, a ne želimo ga priznati

U svojoj knjizi Finishing Strong (Doći do kraja snažni), Steve Farrar piše:

Neki od nas su shvatili da su lancima vezani za svoju prošlost poput cirkuskog slona prikovanog za štap. To je jedan od primarnih neprijateljevih alata i shema za poražavanje kršćana kako ne bismo došli do kraja snažni. Što neprijatelj čini? On samo kopa po mutnim dubinama našeg sjećanja. Baca na nas našu prošlost.

Može to biti neki veliki grijeh iz naše prošlosti, zbog kojeg još uvijek tugujemo i duboko žalimo. Da, oprošteno nam je. Da, pripadamo Isusu Kristu, ali taj propust nam se stalno vraća u misli poput mračne paralizirajuće magle kad god se želimo pokrenuti i učiniti nešto značajno za Gospodina. Mi smo poput onog slona koji je privezan za štap.

Štap uopće ne sputava tog divovskog stvora. On ima snage i sposobnosti izvući štap iz zemlje kao običnu čačkalicu. Pa ipak, slon ostaje prikovan za svoje sjećanje. Isto je i s mnogima od nas.

VIDI OVO: 4 molitve za oprost grijeha – za sebe i za druge

Možda je u pitanju spolni nemoral, ili ste lagali kako biste dobili posao, ili ste bili okrutni, ili ste zanemarili nekoga, ili ste prekršili svoj zavjet ili obećanje Bogu. Što god bilo u pitanju, neprijatelj vam stalno nabija taj grijeh na nos. Koristi ga kako bi vas paralizirao i neutralizirao. Ne, Sotona vam ne može oduzeti spasenje, ali vam može ukrasti radost. Dovoljno je samo da vas podsjeti na taj jedan grijeh iz prošlosti.

Autor: William McDonald; Iz knjige ”Njegovim stopama”

NAJNOVIJE!