Kada postavljamo cilj, trebamo razmotriti pet stvari: 

Potrebna je suradnja. Najprije mi surađujemo s Bogom tako što pristajemo na Njegov plan. Drugo, mi zatražimo suradnju drugih, počevši s molitvom. 

Dostizanje cilja zahtjeva konzistentnost. Budući da je Bog uključen u stvaranje naših ciljeva, mi možemo ostati usredotočeni na njihovo ostvarivanje. Čak i ako nas drugi obeshrabruju, mi ostajemo na putu kojim nas je Bog uputio. 

Čista usredotočenost znači da smo usmjereni na svoju svrhu. Kada zapamtimo da je Bog postavio cilj za nas, onda nećemo dopustiti drugima da promjene naš put. 

VIDI OVO: 20 ciljeva koje bi svaki kršćanin trebao imati

Kako bismo postigli cilj koji nam je Bog zadao, često je potrebna hrabrost. Hrabrost uključuje volju za djelovanjem bez poznavanja ishoda – to možemo učiniti jer to Bog od nas traži. Kako produbljujemo svoje povjerenje u Njega, tako nam se povećava hrabrost. 

Važno je razvijanje životnog stila ovisnosti o Bogu. Kada idemo prema cilju, jako je lako osloniti se na vlastitu snagu i zaboraviti osloniti se na Boga. Pravi uspjeh zahtijeva ovisnost. 

Ovih pet stvari nisu standard prema kojima se trebamo mjeriti; one su tu da nam pomognu krenuti u pravom smjeru. Ako niste sigurni kako najbolje postaviti i dostići cilj, onda potražite nekoga s iskustvom i budite otvoreni onome što će vas Bog naučiti preko nje ili njega. 

Autor: Charles Stanley; Izvor: Intouch.org