Otac otkrio posljednje riječi sina (5) kojeg je odnio uragan Dorian

Kada je voda došla do krova njihove kuće, Adrian Farrington s Bahama odveo je svog sina (5) na sam krov misleći da će tamo biti sigurni.

Sa slomljenom nogom se probijao kroz bujicu i nosio A. J.-a koji nije prestajao plakati.

Međutim, prije nego što su uspjeli dočepati krova, snažan nalet vjetra otrgao je dječaka iz njegovih ruku i bacio ga natrag u vodu.

Dječak je vikao: “Tata”, ali je već bilo kasno. Vrtlog koji je donio uragan Dorian ga je već progutao. Adrian je pokušao sve da spase sina, ali pod vodom se nije vidjelo ništa.

“Još uvijek mi je pred očima slika kako poseže za mnom i viče: “Tatice!”, dodao je.

Uskoro je izgubio snagu zbog vjetra i velikih valova, pa se morao skloniti na sigurno.

Došao je do crkve koja se ubrzo urušila zbog vode i vjetra. Rekao je da je vidio najmanje 12 ljudi kako umire, zarobljenih unutra. Iako se nada kako će mu pronaći sina, šanse za to su vrlo male.

“Ono što sam ja vidio u trenutku kad sam ga izgubio… Tko zna što se dogodilo. Morski psi su plivali u vodi, bilo što se moglo dogoditi. Petogodišnjaci u takvoj situaciji imaju malo šanse”, rekao je skrhani otac.

Nakon što je uništio Bahame, uragan Dorian je krenuo na jugoistok SAD-a. U subotu je došao do obale saveznih država Sjeverne Karoline i Virginije s jačinom vjetra od 150 km/h (kategorija 1). Tamo je zbog jake kiše i vjetra prouzrokovao nestanak struje i poplave. Iako je oslabio iz kategorije 2 u kategoriju 1, Dorian se i dalje smatra prijetnjom.

Sljedeća meta Doriana je Kanada, gdje je uragan udario prvi put nakon 2010. godine.