Otac i sin dijele nevjerojatno svjedočanstvo o Bogu koji ih je izbavio nakon što su 12 sati proveli u vodi. Da nije bilo Božje milosti, bili bi mrtvi. 

Richard Nichols i njegov istoimeni sin pecali su na jezeru Moultrie kada je se odjednom spustila oluja i preokrenula im brod. 

Otac je rekao: „Nikada nisam vidio takvu oluju“. 

Nakon što im se brod prevrnuo, sin je uz pomoć prsluka za spašavanje plivao i borio se protiv struje kako bi došao na kopno. Prije toga je ocu rekao da ga voli ne znajući hoće li ga ponovno vidjeti. Sin je nakon nekog vremena uspio doći do malog otoka na sred jezera. Mislio je da je napokon na sigurnom, no tada je shvatio da je otok pun aligatora. 

„Pogledali smo se, on je otvorio svoja usta i ispustio nekakav zvuk, rekao sam si da neću ići blizu“, podijelio je sin. 

VIDI OVO: 5 istina koje potvrđuju da će nas Bog uvijek izbaviti

Uočio je tragove aligatora te se jako trudio izbjeći ih. Čak je i skinuo odjeću kako bi se preko noći osušila. Ujutro je upotrijebio majicu kao zastavu kako bi privukao pažnju brodova. 

Dok je sin preživljavao na otoku, njegov je otac cijelo vrijeme plutao na otvorenoj vodi. 

Otac i sin dijele svjedočanstvo nakon što su proveli 12 sati u vodi 1
Foto: Faithpot.com

„Neprestano sam se molio“, rekao je otac, „Mislio sam na svoju suprugu i kako će se ona morati brinuti za sve, kako neću moći više vidjeti svoju djecu ni unučad“. 

Jedno je vrijeme čak razmišljao o tome da skine prsluk i da pusti da potone na dno jezera: „Mislio sam da će mi srce samo stati i da ću jednostavno zaspati. Znam da je Bog bio sa mnom. Da nije, ne bih bio danas ovdje“. 

Uskoro ga je locirala služba za spašavanje. Nichols kaže da je osjetio veliko olakšanje kada je vidio brod koji dolazi po njega. 

Prisjetio se: „Jedna žena se nagnula i rekla da su našli i mog sina i da je dobro. Da nije bilo Božje milosti bili bismo mrtvi. Tada sam samo bacio ruke prema nebu i zahvalio Isusu“. 

Bog je odgovorio na njegovu molitvu te je spasio i oca i sina.