Otac tukao bebu jer ne može stajati
Snimka zaslona: Facebook

Prva snimka, koja je postala viralna, izazvala je ogromne reakcije na društvenim mrežama, a veliki broj korisnika je tražio sankcioniranje oca.

Policija u Saudijskoj Arabiji je uhitila oca koji je tukao bebu jer nije mogla stajati na nogama. Snimka je izazvala ogorčenje, ne samo u Saudijskoj Arabiji već širom svijeta, budući da je postala viralna na društvenim mrežama.

Otac je identificiran kao Yousif Alqutai, Palestinac koji živi u Saudijskoj Arabiji. On je udarao malenu djevojčicu po glavi svaki put kada se ne bi uspjela održati na nogama.

Alqutai se brani tvrdnjom da je video nastao davno te, prema pisanju lista New Arab, traži oprost. Čak je na društvenim mrežama objavio snimku na kojoj se vidi starija djevojčica.

“Kao što vidite, ona je savršeno u redu”, kazao je Alqutai te dodao kako ju je samo  “pokušavao naučiti da hoda”.

Prva snimka, koja je postala viralna, izazvala je ogromne reakcije na društvenim mrežama, a veliki broj korisnika je tražio sankcioniranje oca, javlja Radio Sarajevo.

“Muškarac, palestinski državljanin u 40-im godinama, je identificiran kao krivac i uhićen je u naselju Casablanca, južno od Rijada”, izjavio je policijski glasnogovornik.

https://www.facebook.com/SmartEaglesZambia/videos/496197101112965/