Oteli i ubili pastorovu ženu u Nigeriji, a mrtvo tijelo bacili u grmlje
Foto: Morning Star News

Stočari iz plemena Fulani ovog su mjeseca oteli i ubili pastorovu ženu na sjeveru Nigerije tri dana nakon što su osumnjičeni stočari ubili baptističkog pastora u drugom dijelu države, kažu izvori.

Nesvjesna da je Ester Ishaku Katung ubijena nakon otmice u Bagomi, 122 kilometra zapadno od grada Kaduna, 14. rujna, njezina je obitelj platila otkupninu od 250 000 naira (oko 4.200 kn) prije nego što je otkrila njezino mrtvo tijelo.

VIDI OVO: Nigerijski kršćani preklinju za pomoć: Dosta je ubojstava kršćana!

Njezin suprug, Ishaku Katung, pastor evanđeoske crkve u Bagomi, pobjegao je, ali je ranjen kad su stočari upali u njihov dom u crkvenim prostorijama te počeli pucati u 23:30 sati dok su spavali, rekao je pastor Joseph Hayab, predsjednik Kršćanske udruge Nigerije na području pokrajine Kaduna.

“Informacije koje smo dobili od nekih otetih žrtava koje su pobjegle iz enklave stočara pokazuju da su Ester Katung i još dvije žrtve pobjegle iz zarobljeništva, ali da su ih ponovno uhvatili”, rekao je pastor Hayab za Morning Star News.

“Pokušala je pobjeći s još dvije osobe nakon što su ih oteli stočari; to ih je naljutilo. Slomili su joj noge kako bi spriječili da pobjegne i razbili joj glavu. To ju je dovelo do smrti.”, kaže pastor Hayab.

VIDI OVO: ČISTI GENOCID: Više od 6.000 kršćana u Nigeriji ubijeno, uglavnom žena i djece

Tijelo pokojne žene su bacili u grmlje, rekao je.

“Nakon što su je ubili, još uvijek su zahtijevali otkupninu, a da njezinoj obitelji nisu rekli da su je ubili”, rekao je pastor Hayab. Tek nakon što je plaćena otkupnina, njezina obitelj je informirana da su je otmičari ubili.