Američko veleposlanstvo Jeruzalem
Foto: Pixabay

Otvaranju američkog veleposlanstva u Jeruzelemu sljedeći ponedjeljak neće prisustvovati ni američki predsjednik Donald Trump, niti potpredsjednik Mike Pence.

Bijela kuća je priopćila da Trump šalje delegaciju na visokom nivou koja će prisustvovati ceremoniji otvaranja veleposlanstva, što će, kako prenosi AP, označiti i službeno američko priznanje za glavni grad Izraela.

Delegaciju će predvoditi zamjenik državnog tajnika John J. Sullivan. U delegaciji će biti ministar financija Steven Mnuchin, kao i kćerka i zet američkog predsjednika, Ivanka Trump i Jared Kushner.

Američko veleposlanstvo u Jeruzalemu bit će otvoreno 14. svibnja.

Gradska općina Jeruzalema postavila je ranije danas putokaze na putu ka lokaciji novog američkog veleposlanstva, koje će biti prebačeno u taj grad sljedeći tjedan.

Gradonačelnik Nir Barkat postavio je prve putokaze u južni dio grada, a na njima piše Američko veleposlanstvo na engleskom, hebrejskom i arapskom.

Do premještanja američkog veleposlanstva dolazi nakon što je Trump priznao Jeruzalem kao glavni grad Jeruzalema u prosincu prošle godine.