Bebe na fotografijama su posebne po znakovima koje imaju uz sebe, a njihovim roditeljima uistinu puno znače.  

Po društvenim mrežama je za nove roditelje postao trend uz svoju djecu stavljati razne znakove kako bi obilježili njihov rast i razvoj. Sada svi oni fizički albumi postaju virtualni. Često se mogu vidjeti slike beba sa znakovima „Danas sam se prvi put nasmijala“ ili „Moj prvi mjesec“. 

No, za jednu majku iz Australije, to jednostavno nije bilo dovoljno kada je riječ o njezinom sinu Jamesu i drugim bebama kao što je on. 

Amy Purling je rodila svog sina Jamesa sa samo 30 tjedana. Rođen je s rijetkom poremećajem krvi. 

„Kada je rođen liječnici su nam rekli da je sretan što je živ“, rekla je Amy. 

James je proveo prvih pet tjedana svog krhkog života na intenzivnoj njezi. Dok je bio u bolnici, Amy i njezin suprug, Scott, odlučili su obilježiti njegov rast i razvoj raznim slikama, albumima i dnevnicima (na „starinski način“), jer se sve ono na društvenim mrežama nije odnosilo na njihovog sina. 

VIDI OVO: Baka uslikala posljednju fotografiju bebe s majkom koja je umrla

„Ništa od toga nije bilo dovoljno za nevjerojatne pomake ovog malenog borca“, rekla je Amy, „Slavila sam svaki pomak koji se činio tako običan svima drugima, kao što je samostalno disanje, sisanje palca i slično. Sa svakim novim pomakom mogli smo lakše disati i teret bi nam padao s ramena. Svaki taj pomak je značio da James jača i da je bio bliže odlasku kući s nama“. 

Bebe posebne
Foto: Instagram

Amy je to sve radila dok je James bio na intenzivnoj njezi i budući da je iskusila koliko su svim roditeljima, čija su djeca kao James, ti pomaci važni, ona je odlučila napraviti posebne kartice za slikanje. Na svakoj kartici je bio označen jedan pomak specifičan za prerano rođenu djecu. 

Nakon što je otvorila obrt „Miracle Mumma“ na društvenim mrežama, Amy je dobila jako mnogo upita o karticama i drugim dodatcima za slikanje. 

„Ljudi su donirali mnoštvo tih kartica bolnicama kako bi ih medicinske sestre mogle koristiti. Donirali su setove kartica drugim obiteljima na intenzivnoj njezi, kupovali su ih za prijatelje koji su imali prerano rođenu djecu. Postalo je jasno da nisam jedina koja je strastvena u vezi toga“, rekla je Amy. 

VIDI OVO: 12-godišnja djevojčica je fotografirala oca i bebu na toaletu, a onda je majka primijetila nešto neobično

Amy se nada da će njezine kartice i proizvodi pomoći slaviti napredak prerano rođene djece te da će služiti kao neprestan podsjetnik na njihov napredak i rast. 

Bebe na fotografijama posebne 1
Foto: Instagram

Dodala je: „Jako mi je drago što im mogu biti podrška. Ove kartice daju roditeljima prerano rođene djece nešto zbog čega će se radovati te im nude nadu u vremenu koje je tako puno nesigurnosti i straha. Pomaže im da to teško putovanje razlože na manje dijelove i da se usredotoče na slijedeći korak.“