Ovi roditelji od prijatelja i obitelji traže da se njihovu djetetu obraćaju s ''ono''
Snimka zaslona: BBC News

Roditelji djeteta traže od prijatelja i obitelji da mu se Anoushu obraćaju s ”ono”. Žele da njihove dijete samo odluči o svojem rodu kada dovoljno odraste. 

Dijete se zove Anoush, a podjednako je odjeveno u odjeću za oba spola. Jedina osoba iz njihova života koja zna kojeg je spola dijete jest baka koja je to doznala kad je promijenila pelenu. Ovo se dogodilo kad je dijete imalo već 11 mjeseci.

Ovaj par govori kako obitelji ne žele otkriti spol kako bi dijete zaštitili od nesvjesne spolne i rodne pristranosti. O ovom paru prilog za televizijsku emisiju One’s Inside Out snimio je i BBC kojem su objasnili kako će dijete samo odlučiti o svojem rodu kada dovoljno odraste.

Objasnili su i kako misle da je ovo jedini način na koji će ljudi prestati njihovo dijete tretirati na osnovu spola.

VIDI OVO: Transrodni roditelji odgajaju dijete tako da ne zna kojeg je spola

– Spolna i rodna neutralnost pokušava nas natjerati da se ponašamo neutralno prema djetetu, što je bolje opcija nego da se dijete pokuša ponašati neutralno – rekao je otac.

– Jednom će im netko reći kako je plava boja za dječake, a ružičasta za djevojčice i kako se ne smiju igrati s nečim jer to nije prikladno za njihov spol – nastavila je majka koja misli kako je došlo vrijeme za se takvi društveni koncepti zaborave.


Za kraj su potvrdili kako je ova neobična praksa ostvarila efekt kakav su željeli, a to je da dijete samostalno razvija svoje interese pa se tako podjednako voli igrati sa svim igračkama, piše Večernji.hr.