‘Ovo je Božji dar. Medalja je za sve koji se ne predaju u životu’

Foto: Commons.wikipedia.org

Malo tko vjerovao je da će se Blanka vinuti tako visoko i vratiti na sam svjetski vrh već u Pekingu. Pa čak nije ni ona sama.

– Ono što se danas dogodilo je Božji dar. Ovo ništa nije bilo od mene, nisam mislila da vrijedim za medalju, ali Bog je milostiv i čuje molitve. Hvala svima koji su molili za mene.

– Voljela bih ovu medalju, jer iza sebe imam puno borbi koje nitko nije vidio, puno suza i teških noći i dana, terapija i svega, posvetiti ljudima koji se nikad ne predaju u životu, koji se dižu koliko ih god život baci na koljena.

Posebno je posvećujem malom Anti, on je nećak žene moga brata, bore se on i njegova i obitelj (s teškom bolešću, op.a.). Svoj djeci kao što je Ante posvećujem ovu medalju, kao i gospođi Mariji Klisuri, mojoj vjernoj navijačici koja je nedavno preminula. Bila je srcem i dušom uz mene, ovo je za nju – nastavila je Blanka u emotivnom tonu.

Svako natjecanje na kraju je drugačije. Koliko god imala velikih natjecanja u karijeri, svako je u drugačijim okolnostima. Kao što je Daegu meni puno draži neko neka druga natjecanja u kojima sam osvojila zlato, tako će mi i ovo ostati jedno od ljepših sjećanja. To ne znači da ću prestati težiti zlatima, ovo je potvrda da ne odustajem i da ne prestajem davati što mogu. Pozdravljam sve u Hrvatskoj i hvala svima koji su vjerovali u mene, obitelji i svima! – zaključila je viceprvakinja svijeta u skoku u vis za HRT.

Reci što misliš