Ozdravila beba koja je zbog koronavirusa provela 32 dana u komi
Foto: CNN

Petomjesečna beba iz Brazila koja je zbog koronavirusa provela 32 dana u komi se oporavila i vratila kući gdje će za dva tjedna proslaviti šest mjeseci od rođenja.

Nekoliko mjeseci nakon što se rodio, dječačiću imena Dom je dijagnosticiran COVID-19 u bolnici Pro-Cardiaco u Rio de Janeiru.

U bolnici je proveo 54 dana, od čega 32 u induciranoj komi i na respiratoru, izjavio je za CNN Domov otac Wagner Andrade.

Nije jasno kako se dječak zarazio koronavirusom

“Imao je poteškoća s disanjem pa su liječnici smatrali da je riječ o bakterijskoj infekciji. Ali lijekovi nisu djelovali i pogoršalo se. Tada smo ja i moja supruga odlučili odvesti ga u drugu bolnicu i testirali smo ga. Bio je to koronavirus”, ispričao je otac.

VIDI OVO: Dječak koji je ozdravio od koronavirusa naklonio se medicinskoj sestri u znak zahvalnosti

Ostaje nejasno kako se Dom zarazio. Moguće je da je bio izložen tijekom posjete rođacima.

“Moja je supruga primijetila ovaj šum na kraju njegovog disanja. Nazvali smo nekoliko liječnika i jedan od njih nam je rekao da snimimo video. Nakon što ga je vidio, naredio nam je da ga odmah odvedemo u bolnicu”, kazao je otac.

Dječakov oporavak je čudo

Andrade i njegova supruga Viviane Monteiro kažu da je Domov oporavak “čudo”. Neopisivo su sretni i jedva su dočekali da bebu konačno donesu kući.