Prvi pacijent koji je preživio koronavirus
Foto: Daily Mail

Prvi pacijent koji se oporavio od novog koronavirusa, 23-godišnji Huang, otkrio je kako je izgledalo njegovo liječenje i kakvi su simptomi bolesti zbog koje je završio u karanteni.

“Nekoliko puta sam imao groznicu od 28. prosinca do 2. siječnja. Liječen sam u karanteni”, počeo je priču Huang.

Mladić iz Wuhana zaposlen je na lokalnoj željezničkoj postaji Hankou, udaljenoj oko kilometar od riblje tržnice za koju se smatra da je izvor zaraze opasne po život.

Kod liječnika je otišao jer se požalio na malaksalost, glavobolju i vrtoglavicu. Prve simptome osjetio je 24. prosinca. Međutim, sutradan se situacija pogoršala. Misleći da je riječ o prehladi, uzeo je bolovanje i otišao u lokalnu bolnicu. Liječnici su mu prepisali injekcije penicilinom G i određeni lijek koji nije precizirao, ali to nije pomoglo, piše Daily Mail.

U strahu se da bi se mogao predugo zadržati na bolovanju, odlučio se vratiti na posao, ali već u autobusu na putu do željezničke stanice ponovo je dobio groznicu. Prvog siječnja otišao je po drugo mišljenje u gradsku bolnicu Union jer je sumnjao da ima upalu pluća.

VIDI OVO: Jezive scene iz Kine: Oboljeli od koronavirusa padaju kao pokošeni

Dodatni testovi su pokazali rezultate daleko iznad očekivanih parametara, posebno kada je riječ o funkcijama jetre.

Kada liječnici obaviješteni da je njegovo radno mjesto blizu tržnice morske hrane, odlučili su ga prebaciti u bolnicu Jinintan, gdje se liječi većina pacijenata sa koronavirusom. U tom trenutku, prema vlastitim riječima, bio je toliko bolestan da se nije mogao pomaknuti te je morao stalno udisati kisik. Naredne dane proveo je u karanteni.

“Nijedan centimetar moje kože nije bio otkriven. Bio sam čvrsto umotan”, rekao je i dodao da su svi zaposleni u bolnici bili ljubazni, posvećeni i marljivi.

Hvala Bogu, uspio se oporaviti, što vjeruje, duguje svojim godinama.

“Prvi sam se oporavio od kritičnog stanja i napustio bolnicu. Najbrže sam se oporavio jer sam mlad. Imam samo 23 godine”, rekao je.

Nije poznato koliko ljudi zaraženih novim virusom se nalazi u bolnicama ni koliko ih je kritičnom stanju.