Papa Franjo pozvao na molitvu i post za Afganistan

Papa Franjo pozvao je na molitvu i post za Afganistan, jer je jako zabrinut za stanje u toj zemlji. Pozvao je Crkvu da pomogne svima u potrebi.

U nedjelju je papa Franjo u Angelusu izrazio posebnu zabrinutost za žene i djecu i žrtve samoubilačkog bombaškog napada na zračnu luku u Kabulu prošlog tjedna.

Rekao je da su kršćani dužni odgovoriti na potrebe afganistanskog “teško iskušanog stanovništva”, te da svijet “ne može ostati ravnodušan”.

Papa pozvao na molitvu i post za Afganistan

“S velikom zabrinutošću pratim situaciju u Afganistanu”, rekao je.

“Sudjelujem u patnji onih koji žale za ljudima koji su izgubili živote u samoubilačkim napadima, i onih koji traže pomoć i zaštitu.”

Pozvao je Crkvu da pomogne onima u potrebi i “moli se da dijalog i solidarnost dovedu do miroljubivog i bratskog suživota i ponude nadu za budućnost zemlje”.

“Apeliram na sve da pojačaju molitvu i prakticiraju post: molitva i post, molitva i pokora. Sada je vrijeme za to”, rekao je.

VIDI OVO: Molitva za Afganistan i talibane: Kako trebamo moliti?

“Ozbiljan sam – pojačajte molitvu i prakticirajte post, moleći Gospodina za milost i oprost.”

Velika Britanija prekinula evakuacijske letove

Velika Britanija prekinula je evakuacijske letove iz Kabula nakon što je zračnim prijevozom prevezeno 15000 ljudi, ali stotine onih koji su imali pravo doći su ostavljeni.

Talibani su rekli da će omogućiti Afganistancima da napuste zemlju nakon 31. kolovoza, ali je Velika Britanija rekla da je “skeptična” prema ovom obećanju.