NaslovnicaVijestiPapa Franjo odgovorio transrodnoj osobi: "Bog nas voli onakve kakvi jesmo"

Papa Franjo odgovorio transrodnoj osobi: “Bog nas voli onakve kakvi jesmo”

“Bog nas voli onakve kakvi jesmo”, rekao je papa Franjo na razmišljanje jedne transrodne osobe.

Njegove riječi izgovorene su u podcastu u kojem je Franjo slušao i odgovarao na audioporuke uoči Svjetskog dana mladih u Portugalu idući tjedan.

Jedna od poruka došla je od Gione, Talijanke u ranim dvadesetima koja je rekla da ju razdire “dihotomija između njene katoličke vjere i transrodnog identiteta”, piše dnevnik.hr.

Papa je odgovorio kako je Gospodin uvijek uz nas, “čak i kad smo grešnici, on nam se približava kako bi nam pomogao”.

“Bog nas voli onakve kakvi jesmo. To je luda Božja ljubav”, rekao je Franjo.

Katolička crkva uči da se prema pripadnicima LGBT zajednice treba odnositi s poštovanjem, suosjećanjem i osjetljivošću te da se trebaju poštivati njihova ljudska prava.

Treba li Crkva pružati veću dobrodošlicu LGBT pojedincima, primjerice blagoslivljajući njihove brakove, i dalje ostaje osjetljiva tema. Papa Franjo je jednom u odgovoru na pitanje o homoseksualcima rekao da “tko je on da sudi”.

Kritizirao je zakone koji kriminaliziraju pripadnike LGBT zajednice kao grijeh i nepravdu.

U isto vrijeme, Papa je ponavljao da se brak može tumačiti samo kao životna zajednica između muškarca i žene. Papa Franjo podržava prava istospolnih zajednica u pravnim pitanjima poput mirovine i zdravstvenog osiguranja.

Konzervativci su kritični prema blažem stavu Pape prema LGBT zajednici, iako se on dugo referira na katoličko učenje po kojem homoseksualna privlačnost nije grijeh, no takav seksualni čin jest.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare