„Osjećala sam se kao da me je Bog zaboravio“: Par koji se mučio s neplodnošću blagoslovljen s četvorkama!

Bračni par koji je zbog neplodnosti godinama pokušavao začeti dijete sada iščekuje četvorke!

Kayla Flockhart Green i Kenny Green već duže vrijeme pokušavaju začeti bez imalo sreće, pa su odlučili posjetiti liječnika. Liječnik je otkrio da Kayla pati od sindroma jajnika zbog čega joj je teško začeti.

Nakon što joj je propisana terapija njihove su se nade za novim životom ponovno probudile. „Počela sam piti tablete koji bi mi pomogle u liječenju, i nakon nekih 8 mjeseci one su proradile. Saznala sam da sam trudna. Bila sam u potpunom šoku! Sjećam da sam se jako puno puta testirala jer nisam mogla vjerovati“, rekla je Kayla.

Par je bio presretan.

„Idući sam ponedjeljak otišla kod liječnika i on nam je potvrdio. Bili smo presretni! Nazvali smo članove obitelji i prijatelje jer smo bili oduševljeni kada smo primili vijest. Moja je mama poslala darove, prijatelji su poslali darove, i za nekoliko dana uzbuđenje je nestalo.“

Kayla kaže da je počela dobivati strašne znakove spontanog pobačaja i rekla da se „bojala onog najgoreg“ za mali život kojeg je nosila.

>> Kako bi se kršćanski par trebao nositi s problemom neplodnosti?

„Svašta sam čitala na internetu i znala sam da nešto nije u redu. Otišla sam kod liječnika i kasnije otkrila da sam stvarno imala spontani pobačaj i da mi se stanje nije poboljšalo, iako je trebalo“, objasnila je.

Ali par se suočavao sa još jednom brutalnom poteškoćom.

„Sjećam se da sam dobila poziv i da nisam mogla govoriti gospođi koja je nazvala jer sam toliko plakala da nisam mogla predahnuti. Kada sam se napokon smirila, samo sam ju upitala ‘Jeste li sigurni? Je li moguće da je došlo do pogreške?’ a ona mi je samo rekla ne, sigurno je da sam pobacila“, prisjetila se Kayla.

„To je bilo strašno. Ne mogu opisati osjećaje koje sam proživljavala toga dana i koje i danas osjećam zbog gubitka svojeg malog djeteta. Ta se bol ne može opisati ako niste sami prošli kroz nju, drukčije ne možete shvatiti.“

Par je nastavio sa terapijom, uzimali su razne lijekove s nadom da će im to povećati šanse za trudnoćom. Ali i dalje ništa nije funkcioniralo. Kayla i Kenny, koji su predani kršćani, u svojoj su boli počeli sumnjati u Božje djelovanje.

„Nakon stalnih pokušaja i različitih lijekova koje su isprobavali godinu dana bez uspjeha, samo smo odustali. Bila sam umorna od silnih lijekova. Bila sam umorna od posjeta liječniku i umorna od svih negativnih testova trudnoće. Osjećala sam se kao da sam zapela u slijepoj ulici pa sam prekinula s terapijom i sve stavila u drugi plan. Bila sam obeshrabrena. Bila sam povrijeđena. Osjećala sam se kao da je Bog zaboravio na mene“, napisala je Kayla.

Kayla je rekla kako se borila sa gorkim okusom u ustima kojeg je ostavio neuspjeh i kako je bila frustrirana. To je uvelike počelo utjecati na njezin duhovni život. „Sjećam se kako sam otišla na misu i bilo mi je teško moliti se. Bilo mi je teško slušati propovjedi jer sam u srcu imala puno gorčine. Ne samo zato što nisam zatrudnjela, nego zato što nikada nisam upoznala bebu koju sam nosila. Nisam bila u dobrom stanju“, rekla je.

Zatim je navela kako se idućih mjeseci „činilo kao da svi iščekuju bebu“, što je pojačalo njezino ogorčenje i depresiju. Ako su svi trudni, zašto ona ne može?! Činilo se jako nepravednim. „Gdje god bih otišla činilo mi se kao da vidim milijun trudnica i to me jako boljelo. Bila sam jako depresivna i s nimalo nade. Prošlo je neko vrijeme i Kenny mi je rekao da moramo ponovno početi pokušavati. Odlučili smo posjetiti stručnjaka za plodnost. Počeli smo s novim lijekom i često sam morala provjeravati krvnu sliku s mnogobrojnim testovima. Bilo je naporno, ali znali smo da će se isplatiti“, napisala je.

Napokon se dogodio dugo iščekivani trenutak

Tada, napokon, dogodio se dugo iščekivani trenutak. Nakon godine dana različitih terapija, stotina posjeta bolnici i mnogih neispavanih noći par je primio sjajne vijesti. „Došli smo u ured liječnika i dobili vijest za koju smo se očajnički molili. Bila sam trudna! Bilo smo jako uzbuđeni ali i prestrašeni na smrt jer nismo znali što bi se moglo dogoditi“, napisala je Kayla.

>> Žena prirodnim putem začela i rodila četvorke, liječnici ostali zapanjeni

Iščekivali su bebu! Par je bio presretan zbog toga što su blagoslovljeni s bebom. Tada ih je ponovno pogodila šokantna vijest. Nisu iščekivali samo jednu malu bebu, nego ČETIRI. Dobro ste pročitali, Kenny i Kayla iščekivali su četvorke.

„Kada sam šest tjedana nosila otišli smo na prvi ultrazvuk. Bili smo nervozni ali i strašno uzbuđeni. Sjećam se kako sam ležala u velikom strahu i čekala da ugledam sliku bebe. Samo da vam kažem… nisam vidjela bebu, nisam vidjela ni dvije ni tri bebe, nego sam četiri bebe vidjela na tom ekranu. Da, četiri!“ Kayla se prisjetila.

Unatoč godinama truda ovaj par u svojoj sreći vidi Božju volju na djelu koja ih je izvela kao pobjednike kroz njihovu borbu s neplodnošću.

„Bog nam je dao bebu za svaku godinu neplodnosti koju smo trpjeli. Bogato nas je blagoslovio, i više nego smo mogli tražiti ili pomisliti. One rastu a mi smo sretni“, izjavila je.

Na kraju, riječ ohrabrenja za one koji su prošli tugu spontanog pobačaja:

„Želim poručiti svakoj ženi koja je prošla kroz spontani pobačaj ili neplodnost: molim vas da ne gubite nadu. Znam da je teško i znam da nije svaka priča ista, ali znam da je Bog svima isti. Držite glavu uspravno čak i kada vam se čini da se sve okrenulo protiv vas.“