Par pronašao bebu u provaliji
Snimka zaslona

Na dnu provalije duboke 22 metra žena je vidjela dječju sjedalicu i bebu u njoj.

Ako ste ikada imalo proučavali povijest onda znate da je ubojstvo djece izloženošću vremenskim prilikama bilo prisutno mnogo godina u raznim kulturama. Ta je praksa bila prilično česta u drevnom Rimu i Grčkoj.

Mnoga poganska plemena u Skandinaviji držala su se te prakse. Mi volimo misliti da je u današnjem civiliziranom društvu i kršćanstvu ta praksa iskorijenjena.

Na žalost, iz Sjeverne Karoline došle su vrlo uznemiravajuće vijesti. Priča započinje 9.5. kada je Cheryl Fowler donosila večeru svom suprugu.

„Moj je suprug do kasno radio u svom kamionu za smeće“, objasnila je Cheryl, „Išla sam mu odnijeti večeru te sam začula plač djeteta.“

Postoje mnoge stvari koje mogu zvučati kao plač novorođenčeta. Mačke i neke ptice jako dobro oponašaju zvukove plača bebe.

No kako je slušala, na rubu duboke provalije, Cheryl je postala uvjerena da čuje bebu. Dozvala je i svoju kćer da posluša s njom kako bi bila sigurna.

„Jednostavno sam znala da je netko ozlijedio bebu u šumi“, rekla je. Kada je Cherylin suprug, Scott, stigao sa svojim kamionom, učinio je mudru stvar: poslušao je svoju suprugu.

„Moja je žena rekla da čuju plač bebe tako da sam ugasio kamion“, rekao je Scott, „Najprije nismo znali je li to zvuk vrane, ali tada je moja kćer ugledala bebu.“

Na dnu provalije duboke 22 metra vidjela je dječju sjedalicu i bebu u njoj.

Scott se prisjetio što mu je tada prošlo kroz glavu: „Pomislio sam…. To je beba…. Pala je iz svoje stolice i udarila glavom o kamen.

Bila je mokra i gladna i bilo joj je hladno. Ujedno je bila malo izudarana.“

Scott se spustio i uzeo bebu, a ona se malo smirila.

„Prestala je plakati čim sam ju uzela u ruke“, rekla je Cheryl.

„Stavio sam ruku pod njezinu glavu te sam ju pokušao malo po malo dizati i primijetio sam da se polako smiruje“, potvrdio je Scott, „Uzeo sam ju u ruke i izvadio iz provalije, a ona me je pogledala i prestala plakati.“

Bebino ime bilo je Shaylie Madden i bila je stara samo sedam tjedana. Njezina je majka otišla na policiju inzistirajući da je netko oteo njezinu bebu i da je nekako samo ona uspjela pobjeći.

No njezina priča nije držala vodu. Uskoro je optužena za pokušaj ubojstva te joj je određena jamčevina od 750 000 dolara.


Cheryl je bila šokirana činjenicom da netko može takvo što učiniti djetetu. „Volim svoju djecu više od života tako da ne mogu zamisliti da bi itko bacio svoje dijete kao da je smeće“, rekla je.

Dodala je kako vjeruje da je pronalazak bebe bio božanska intervencija. „Sve je to bilo Božje djelo“, rekla je.

„Čuli smo ju. Pronašli smo bebu. Moj mobitel je radio bez problema kada sam zvala službe, a inače nikada ne radi na tom mjestu.“

Scott se složio: „Bog nam je dao da ju čujemo i postavio nas je tamo da ju nađemo.“