Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Pas se čudesno oporavio nakon što mu je muškarac odrezao nogu i...

Pas se čudesno oporavio nakon što mu je muškarac odrezao nogu i bacio ga u rijeku

Maleni pas se oporavio nakon užasnog nasilja. Svjedok je vidio beskućnika kako reže psu nogu i baca ga u rijeku.

Udruga za spašavanje pasa „Hope for Paws“ primila je uznemiravajući poziv prije 4 godine. Iako se taj incident odvio prije tako mnogo vremena, i dalje je jako popularan na društvenim mrežama te pomaže podignuti svijest o potrebi brige za životinje.

Na snimci se čuje užasan poziv od volontera koji je naišao na ranjenog psića pokraj rijeke.

Maleni pas, koji nije imao nogu, bio je žrtva užasnog nasilja. Svjedok je vidio beskućnika kako reže psu nogu i baca ga u rijeku.

Pas je čudom preživio nekoliko dana potpuno sam, u užasnim bolovima, dok ga netko nije primijetio i nazvao pomoć.

Kada je Eldad Hagar iz Udruge stigao do psića, on je bio u jako lošem stanju.

„Jao, ne izgledaš dobro“, rekao je Hagar kada mu je prišao, „Jako ga boli.“

Potapšao je psa prije nego su ga spasioci oprezno premjestili u košaru. Iako psić nikada nije zalajao, na snimci se može čuti tužno cviljenje i drhtanje.

Psić je odmah prevezen u kliniku gdje mu je pružena hitna medicinska pomoć i briga.

Liječnici su bili iznenađeni činjenicom da je psić preživio takvu brutalnost. Njegovo preživljavanje nazvali su „čudom“.

Veterinari su uskoro otkrili da je psić imao i „kožnu bolest, da je pothranjen te ima bakterijske infekcije“ uz to što mu je odrezana noga. Pas je primio transfuziju krvi te je nakon četiri dana operiran.

Samo nekoliko dana nakon operacije, psić je nadmašio sva očekivanja te se počeo igrati kao i svi drugi psi. Nakon što su mu šavovi uklonjeni, proslavio je svoj oporavak tortom od manga.

Psić, kojeg su nazvali Jordan, poslan je u udomiteljsku obitelj te uživa u druženju sa svojim psećim prijateljima, Lolom i Frankijem. Ta dva starija psa su se brinula za njega dok se oporavljao.

Jordanu njegov hendikep niti malo ne smeta. On trči, igra se sa svojom obitelji i uživa kao i svi drugi psi.

Fizikalna je terapija igrala ključnu ulogu u pomaganju Jordanu da se privikne na svoj novi život nakon ozlijede.

Od tada je Jordan posvojen te sada živi s još jednim psom i patuljastom svinjom. Njegovi su vlasnici otvorili Facebook stranicu za njega kako bi njegovi fanovi mogli pratiti njegove ludorije.

„Nekima od vas su možda dosadile objave o Jordanu, ali nikada nećemo zaboraviti snimku njega kako sjedi na vrećici čipsa u perilici… to je psić koji je prošao kroz veliko nasilje“, napisali su njegovi vlasnici.

„Mnogi od vas ne znaju njegovu cijelu priču, a vjeruje mi, ne biste ni željeli. No ja ju znam. I uvijek ću biti zahvalna ljudima koji su pomogli Jordanu i koji su mu dali priliku za život. Bio je jako ranjen taj dan, u bolovima i ostavljen da premine.“

„No sada je pun ljubavi, života i oprosta“, nastavio je njegov vlasnik, „Životinje imaju nevjerojatnu sposobnost praštanja, samo želim da i mi možemo biti više kao oni u tom aspektu.“

Jordan sada izgleda kao potpuno drugačiji pas u usporedbi s jadnim štenetom ostavljenim pokraj rijeke.

Iako je njegova prošlost mračna, Jordan je dobio novu priliku zahvaljujući divnim ljudima koji su ga spasili.

NAJNOVIJI ČLANCI