Pas skočio kroz prozor automobila kako bi uhvatio nasilnika
Snimka zaslona: YouTube

Žena iz Kalifornije prijavila je svog supruga koji je dobio zabranu približavanja. No, tada je došlo do problema kada je on navodno prekršio tu zapovijed te se pojavio pred zgradom u kojoj je radila i pokušao ju udariti automobilom.

Odmah je pozvana policija. Kada su stigli dočekao ih je vrlo nasilan muškarac koji je odbio poslušati ih te je nastojao pobjeći u svom automobili.

Slijedećih sat vremena ga je policija lovila po autocesti.

Nakon teške potjere, sumnjivac je zaustavljen, ali i dalje nije htio surađivati. Ostao je u automobilu unatoč pozivu da izađe van.

VIDI OVO: Pit bull spasio dječake od napada otrovne zmije, drugi dan je uginuo

Tada je policija bila primorana pucati gumenim metcima u prozor kako bi došli do sumnjivca. On nije imao pojma da ga čeka policajac Michael Neff i njegov neustrašivi partner, Duke.

Duke, naime, nije čovjek, nego poseban policijski pas. Prethodno je radio u Iraku kao vojni pas te je sada dio K-9 jedinice u policiji.

S Dukeom nema šale – on je doslovno skočio u akciju kako bi priveo sumnjivca pravdi. Vrlo je cijenjen dio policije te njegov partner ne zna što bi bez njega. Situacija je mogla biti mnogo gora da Duke nije odlučio uzeti stvari u „svoje šape”.

Svaka čast ovom predanom policijskom psu.