Pas je tri mjeseca dolazio u bolnicu – liječnici se slomili kada su saznali čiji je

Vjerni pas je tri mjeseca stalno dolazio u bolnicu u kojoj je njegov vlasnik hospitaliziran nakon što je obolio od koronavirusa.

Sedmogodišnji pas koji se zove Xiao Bao, što znači ‘malo blago’ na kineskom, još jednom je dokazao da je pas zaista čovjekov najbolji prijatelj.

Njegov vlasnik u veljači je hospitaliziran u bolnici u Wuhanu zbog zaraze koronavirusom, a samo pet dana nakon je preminuo.

Xiao Bao strpljivo je čekao u hodniku bolnice puna tri mjeseca nadajući se da će se vlasnik pojaviti, piše LADBible.

Osoblje bolnice nekoliko puta ga je pokušalo maknuti i otjerati iz bolnice, a svaki put kad su ga odveli negdje dalje, on je pronašao put da se vrati i čeka.

VIDI OVO: Pas spasio dječaka (2) kojeg je majka ostavila

Sredinom travnja, kada su mjere u Kini popustile i supermarket u sklopu bolnice se ponovno otvorio, trgovac je počeo brinuti za psića.

“Rekli su mi da je njegov vlasnik umro od koronavirusa, a da ga on svakog dana čeka unutar bolnice. Nikada nije napustio hodnik, to me jako dirnulo. Sprijateljili smo se i nakon nekoliko dana počeo me čekati ujutro ispred trgovine”, rekao je trgovac.

U svibnju su se ljudi počeli žaliti na to što pas boravi unutar bolnice, pa je osoblje pozvalo azil za životinje gdje se sada Xiao Bao i nalazi. Dobio je cjepivo, steriliziran je, a azil mu traži dom, prenosi Večernji.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE