Pastor iz Bejruta zahvaljuje Bogu što je spasio živote svih članova crkve tijekom eksplozije. Kaže, da nije bilo čuda, bilo bi više od 5.000 mrtvih.

Said Deeb, pastor Life centra u Bejrutu, rekao je da se zgrada crkve nalazi 20 minuta vožnje od mjesta eksplozije. Kazao je da u njegovoj crkvi svaki dan ima 34 člana i 240 djece, ali tog je sudbonosnog dana sve rano poslao kući. Razlog tome bilo je širenje koronavirusa, ali nije ni mislio da će se dogoditi nešto gore od toga.

Nitko u crkvi ne bi preživio

“Zahvaljujem Bogu da nitko nije bio ovdje, jer da je bilo tko ovdje, bili bi mrtvi, jer su prozori letjeli na sve strane, od jednog do drugog zida, a također i zavjese, klima uređaj, stolovi, računala, televizori.”, rekao je.

Pastor je na Facebooku podijelio slike poslije toga i napisao: “Crkva je bez zavjesa, bez prozora, bez vrata. Kamere su pale, razbijeni su tv ekrani – neki od njih još uvijek rade – slomila su se četiri ili pet velikih ekrana”, podijelio je.

Life Center explosion aftermath

Gepostet von Said Deeb am Mittwoch, 5. August 2020

“Crkveni stan je bez vrata, bez prozora. Vidite rupe u zidu, velike rupe, ali nema metala, aluminija, ništa. Svi su okviri uklonjeni.”

Čak i uz svo pustošenje crkve, pastor Said zahvaljuje Bogu na njegovoj zaštiti.