Pastor dobio prijetnje smrću nakon što je rekao da je Gay Pride „štetan za djecu”
Foto: Pixabay/Twitter

Pastor Keith Waters prije nekoliko je mjeseci objavio na Twitteru kako smatra da je Gay Pride „štetan za djecu” i da kršćani ne trebaju sudjelovati u takvim događajima zato što nisu u skladu s biblijskim naukom.

Pastor je izrazio svoju zabrinutost oko Pride događaja: „Oni promiču kulturu i aktivnosti koje su protivne kršćanskoj vjeri i moralu. Pogotovo su štetni za djecu.”

Waters kaže kako mu se pred vratima crkve pojavio novinar koji je zahtijevao ispriku zbog njegovih izjava. Međutim, na internetu je počeo dobivati sve više negativnosti nakon što su njegovi komentari objavljeni u lokalnim novinama, a jedan je liberalni političar zatražio da se provede istraga protiv „govora mržnje”, prenosi Christian Today.

Nekoliko se puta dogodilo da je pastor na ulici primao prijetnje, a njegova je supruga nekoliko puta otvorila vrata pogrebniku koji je poslan da „organizira njegov sprovod.”

VIDI OVO: Među gay muškarcima se pojavila opasna praksa

Dok je jednom vozio bicikl, skoro ga je srušila vozačica koja je bila ljuta zbog njegovog komentara. U školi u kojoj je radio dali su mu upozorenje da „krši ugled škole”, zbog čega je pastor dao ostavku na svoje mjesto, a isto je tako obrisao komentare s Twittera iz straha za sigurnost svoje obitelji i vjerske zajednice.

„Svatko tko vjeruje u slobodu vjeroispovijesti i izražavanja treba se zabrinuti zbog moje priče”, rekao je Waters.

„Ovo je bio napad ne samo protiv mojih kršćanskih uvjerenja, nego i svakog tko se usudi propitkivati ove probleme u javnosti. Najveća briga treba biti da priče poput moje postaju normalne. Smatram da moja objava nije bila diskriminacija protiv ikoga. Ona je bila upućena kršćanima i nije kritizirala pojedince ili LGBT zajednicu, samo Pride događaje. Drugi su ljudi skamenjeni reakcijama protiv mene, ali se boje progovoriti”, objasnio je svoj stav.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

„Djecu nikada ne treba izlagati golotinji i seksualnim činovima, bilo da se radi o Gay Prideu ili drugdje. Odlučan sam u svojoj borbi za slobodu da kažem i vjerujem kako nitko ne bi trebao izgubiti posao zbog svojih stavova.”

Pravnica Andrea Williams, koja je preuzela slučaj obrane, komentirala je kako to „nije lokalni problem, nego oblik trenda netolerancije i prijetnji koji raste ne samo prema kršćanima, nego prema svima diljem države koji se usude protiviti se Prideu. Pozdravljanje seksualnog kaosa i javnog nemorala na Gay Prideu nije dobro ni za koga, niti za obitelji, niti za malu djecu koju je lako impresionirati.”