Pastor i njegova žena posvojili dva brata beskućnika pronađena u crkvi

Pastor i njegova žena posvojili 2 brata beskućnika pronađena u crkvi 1

Bog djeluje na misteriozne načine. Dan prije nego što je susreo dva brata beskućnika, pastor Ronnie Stewart rekao je svojoj ženi Krystal, koja je nedavno prošla histerektomiju uslijed prethodno dijagnosticiranog tumora, „No, dobro, nema više djece za nas.“ Blagoslov je to što je Krystal zdrava, kao i 3 djece koje su već imali. Ali svejedno, pomalo je obeshrabraujuće bilo znati da je jedno poglavlje njihovog života završilo. Ali kao što oni kažu, kada Gospodin zatvori vrata, otvori prozor.

Pastor i njegova žena posvojili 2 brata beskućnika pronađena u crkvi
Foto: Facebook

Ronnie i Krystal došli su u Pasco County (Florida) kao misionari koji su pomagali veliku populaciju beskućnika po kojoj je to područje i poznato. Ustanovili su crkvu i smjesta otišli pomagati potrebitoj zajednici. Ali onda, jednog petka, Bog je pozvao supružnike da pomognu na jako poseban način.

OGLAS

Ronnie i Krystal proveli su cijeli dan radeći u crkvi. Ispred crkve, na ulici, stajala su dva brata i njihovi roditelji koji nisu imali doma. Njihove su roditelji već vidjeli. Krystal kaže kako su bili drogirani te su zbog toga odbijali ići u sklonište.

Tijekom cijelog dana, Krystal nije mogla ne primijetiti preslatko lice bebe, koje je vikalo  kroz staklena vrata crkve. Mlađi brat je bio čvrsto privezan u kolicima smještenim odmah pored roditelja, a obitelj je vani boravila već otprilike 10 sati. Gledajući braću u takvoj očajnoj potrebi, Krystalino se srce slamalo.

„Kao roditelji troje djece, kako bismo mogli otići kući i ostaviti ih u onakvom stanju?- rekla je.

Pastor i njegova žena posvojili 2 brata beskućnika pronađena u crkvi 1
Foto: Go Fund Me / Stewart Adoption

Kako se približavala večer, očigledno je bilo da slijedi oluja. Krystal nije mogla ne razmišljati o braći koja bi usred oluje obitavala na cesti. Zato je predložila Ronnieju da pita roditelje smiju li uzeti dječake samo preko noći. Oni su se složili bez ikakvog oklijevanja.

Nije prošlo ni pet minuta nakon što su Krystal i Ronnie smjestili dječake u auto i uputili se prema kući, nebo se otvorilo te je kiša počela nezaustavljivo padati.

OGLAS

„Nisam se mogla suzdržati od gledanja u retrovizor zadivljena i dirnuta time kako je Bog providio sklonište ovim dječacima, i baš izabrao moj dom u svom naumu.“, rekla je Krystal.

Par je prvo okupao prljave dječake, jedan star tek godinu dana, a drugi dvije, i zatim ih nahranili. Ugrijani i zaštićeni, po prvi puta u životu, braća su spavala „kao drva“  punih 10 sati, i više.

„Ne vjerujem da su ikada prije spavala u krevetu.“, kaže Krystal.

Pastor i njegova žena posvojili 2 brata beskućnika pronađena u crkvi 2
Foto: Go Fund Me / Stewart Adoption

Par je vratio dječake njihovim roditeljima u subotu, kao što su i obećali, te im obznanili da ih zovu kad god braći bude opet potreban topli krevet. Molili su Boga da zaštiti ove dragocjene dječake i da im uvijek osigurava utočište. A naš je dobri Bog znao što učiniti kako bi molitva sigurno bila uslišana.

Nedjelja ujutro, Krystal i Ronnie taman su bili na izlasku iz crkve kad su im prišli roditelji dječaka i njihov socijalni radnik. Roditelji su objasnili kako će braća odmah biti smještena u udomiteljstvo osim ako su pastor i njegova žena voljni preuzeti brigu o njima.

OGLAS

Iako su bili potpuno nepripremljeni na ovo pitanje, njihova su srca već znala odgovor.

„Pitali su možemo li ih uzeti sebi. Sljedeća stvar koja se dogodila, dječaci su bili na mom stražnjem sjedalu, zajedno s mojom djecom, na putu za doma.“, rekla je Krystal. „Nismo ni slutili što nam budućnost donosi.“

Foto: Go Fund Me / Stewart Adoption
Foto: Go Fund Me / Stewart Adoption

I dok je par još bio nesvjestan svega, njihova su djeca malene dječake već nazivali svojom braćom! Dječaci su se potpuno uklopili, a Krystal kaže kako ništa još nije bilo toliko neplanirano i neočekivano kao ovaj predivni blagoslov njihovoj obitelji.

„Postojala je povezanost od prvog dana kad smo ih uzeli.“, kaže Krystal. „Jako smo zahvalni na ovom neočekivanom blagoslovu.“

A sada traje proces kojim će povećanje članova svoje obitelji  učiniti službenim. Svi dokumenti odobrenja su potpisani, a proces usvajanja je u posljednoj fazi.

OGLAS

Kako predivan poziv je Bog uputio Ronnieju i Krystal u odgajanju ovih dječaka. Predivne stvari slijede ukoliko pozorno slušamo Božji poziv!