Naslovnica Novosti Svijet Nakon što se javno odrekao Krista, poznati pastor se pojavio na Povorci...

Nakon što se javno odrekao Krista, poznati pastor se pojavio na Povorci ponosa

Nakon što se prošlog mjeseca javno odrekao Krista i promijenio svoje stavove o homoseksualnosti, bivši pastor i autor Joshua Harris se pridružio godišnjoj Povorci ponosa u Vancouveru.

Evanđeoska zajednica posljednjih je tjedana šokirana zbog nedavnih preokreta bivšeg pastora i kršćanskog autora, od kojih je prva bila objava na Instagramu da se razvodi od svoje supruge Shannon nakon 21 godine braka.

U sljedećem postu objasnio je da je to ono što bi se moglo opisati kao “odstupanje” od kršćanske vjere i da sada vjeruje u bračnu jednakost.

Foto: Trey Pearson

„Po svim mjerilima po kojima definiram kršćane, ja više nisam kršćanin“, objasnio je, među ostalim, istaknuvši i kako je imao potpuno krive poglede na razna područja života, uključujući ulogu žena u crkvi, pristup roditeljstvu itd.

Istovremeno je uputio ispriku članovima LGBT zajednice.

„Žao mi je zbog stavova o seksualnosti koje sam iznosio u svojoj knjizi, ali i kao pastor. Nadam se da ćete mi oprostiti“, rekao je Harris.

U nedjelju se uputio s tisućama drugih na Povorku ponosa u Vancouveru, podijelivši nekoliko fotografija sebe i članova LGBT zajednice.

NAJNOVIJI ČLANCI