Američki pastor Paul Begley najavljuje skori kraj svijeta. On smatra da će ga uzrokovati asteroidi koji se približavaju Zemlji.

Američka svemirska agencija NASA upozorila je da će dva asteroida veličine zrakoplova uskoro proći vrlo blizu Zemlje. Isto upozorenje dao je i jedan čovjek koji propovijeda o kraju svijeta.

Značajno poboljšane tehnike detekcije omogućile su astronomima da svjedoče o sve većem broju asteroida koji prolaze pored nas posljednjih godina.

Ovog tjedna vidjet ćemo dvije gromade kako prolaze pored Zemlje. Obje stijene su primjećene tek posljednjih dana, a mnogi smatraju da neotkriveni asteroidi predstavljaju prijetnju za naš planet.

Asteroidi će proći na sigurnoj udaljenosti od Zelje

Hvala Bogu, oba asteroida će proći na sigurnoj udaljenosti većoj od 1,5 milijuna kilometara od Zemlje. Međutim, 1. rujna se sprema daleko bliži susret, kada će svemirska stijena od 28 metara, službeno poznata kao ES4 2011, proći Zemlju na samo trećini udaljenosti između našeg planeta i Mjeseca.

Posjetitelj će proletjeti brzinom od gotovo 30.000 kilometara na sat. NASA ga je označila “potencijalno opasnim asteroidom” zbog mogućeg rizika koji predstavlja za planet Zemlju.

VIDI OVO: 7 proročkih riječi koje Bog ima za nas o kraju svijeta

Pastor najavio kraj svijeta od asteroida

Dok će ES4 2011 gotovo sigurno proći pored naše planete na sigurnoj udaljenosti, pastor Paul Begley je izdao je oštro upozorenje o tome najavljujući kraj svijeta.

„Potvrđeno je, dolazeće vatrene lopte, apokaliptične, krenule su u našem pravcu“ , prorekao je samoproklamirani prorok u nedavnom videu na svom popularnom YouTube kanalu.

Begley navodi biblijske stihove pomiješane sa naučnim dokazima kao “dokaz” da je planeta u smrtnoj opasnosti od dolaska „apokaliptične vatrene kugle“.

“O tome govorim već desetljeće, jer smo, prema Bibliji, znali da dolazi – čak i bez znanstvenih dokaza” , objasnio je. “Čak i Stephen Hawking kaže da će se Zemlja izgubiti u vatri 2600. godine. Mislim da će to biti mnogo ranije jer to Biblija kaže u trećem poglavlju Druge Petrove poslanice.”

Begley tvrdi da će „više od 100 tona svemirske prašine i kamenja“ padati svaki dan u našu atmosferu kao znak nadolazeće apokalipse. Ne iznenađuje da za ove tvrdnje ne postoji znanstvena osnova.