NaslovnicaVideoPenjanje divlje koze po zidu zadivilo svijet: Kako joj je to uspjelo?

Penjanje divlje koze po zidu zadivilo svijet: Kako joj je to uspjelo?

Penjanje divlje koze po zidu brane u Italiji je zadivilo svijet. Svaki njezin korak kao da se ruga gravitaciji. Nikome nije jasno kako joj je to uspjelo. 

U Antrona Valley parku u Italiji stoji Cinigo brana visoka 2.25 kilometara koja čuva rezervoar vode velik čak 8 kilometara.

Brana je zaista impresivna zbog svoje veličine, ali su ju poznatom učinile razne životinje. Jedna od njih je i alpine ibex, vrsta divlje koze koja živi samo u europskim Alpama.

Te su koze poznate po svojoj sposobnosti penjanja, no jedna je reportaža pokazala koliko je ta super-koza zaista dobra u penjanju i koliko će se truditi da dođe do hranjivih sastojaka.

Kao i mnogim životinjama, i kozama trebaju soli i minerali kako bi ostale snažne. Farmeri daju kozama na farmama sol kako bi ispunili njihove potrebe, ali divlje koze moraju naporno raditi kako bi došle do soli. 

Reporter za BBC otputovao je u Italiju kako bi snimio nekoliko prizora ibex koza koje se penju vertikalnim zidovima brane kako bi došle do minerala koji prodiru kroz zidove brane.

Svaki njihov korak kao da se ruga gravitaciji. Čak i jako mlade koze slijede svoje roditelje do izvora nutrijenata. 

Pogledajte snimku i sami se uvjerite u nevjerojatne vještine ovih veličanstvenih Božjih bića. 

NAJNOVIJE