Svi ih volimo, a tope kilograme i čuvaju zdravlje

Pistacije tope kilograme i čuvaju zdravlje
Foto: Pixabay

Pistacije tope kilograme i čuvaju zdravlje jer su pune kalija, kalcija, vitamina C, A, i E, kao i folata. Također, sadrže i mikroelemente: željezo, cink, bakar, mangan, selen i vitamin C (pet miligrama).

Imaju malo kalorija u usporedbi s ostalim orašastim voćem – porcija od 30 grama ima 160 kalorija. Usporedimo ih s bademima – to znači da možete pojesti više pistacija za isti kalorijski iznos – 49 pistacija jednako je samo 23 badema.

Osim što su izuzetno kalorični, oni su i izuzetno masni (44,4 miligrama masti), ali i bogati ugljikohidratima (27,97 miligrama).

Zahvaljujući visokoj kalorijskoj vrijednosti brzo će vas zasititi, a pri tome će smanjiti razinu lošeg kolesterola i zaštititi srce.

Pistacije su zdrave i posebno korisne kada vas uhvati glad između obroka. A kad je pitanje koju vrstu izabrati – oni u ljusci zasigurno su bolji izbor.

To će vas usporiti u konzumaciji – dobit ćete vremena da vaš mozak shvati da ste siti, a i po količini očišćenih ljuski bit ćete svjesniji koliko ste ih u stvari pojeli.

Reci što misliš