Hrabri pit bull izvukao bebu iz kreveta kako bi je spasio od požara
Snimka zaslona: YouTube

Pit bulli su na lošem glasu zbog raznoraznih incidenata, ali primjer štenića po imenu Sasha mijenja takvu sliku. Kada je njezinoj obitelji zaprijetio požar, ovaj je herojski pit bull zgrabio 7-mjesečnu bebu iz krevetića i odvukao ju u sigurnost!

Sasha i beba Masailah rođeni su u svega nekoliko dana razmaka i nerazdvojni su. Sasha voli djetetu dijeliti puse i često dijele krevet ili kupku.

Kada je izbio razoran požar, Sasha je bila spremna na sve kako bi zaštitila svoju obitelj, pogotovo malu Masailah.

To je bila nedjeljno večer i Sasha je bila u dvorištu obiteljskog doma u Kaliforniji. Latana Chai, djetetova majka, ležala je u krevetu kada ju je probudilo komešanje.

Sasha je bacala svoje tijelo o vrata i glasno lajala. Latana je otvorila vrata da provjeri što se događa a Sasha je odmah uletjela unutra.

„U tom sam trenutku otvorila stražnja vrata a Sasha je uletjela u kuću i otišla ravno u spavaću sobu“, prisjetila se.

Latana je provirila da vidi zašto je inače miran pas toliko uzrujan. A ono što je vidjela bilo je strašno!

„Pogledala sam i vidjela kako iz susjedove kuće šiklja dim. Vidjeli su se veliki plamenovi“, rekla je.

Pit bull je bebu izvukao iz kreveta

Vatra se ubrzo proširila na Lataninu kuću i majka je odjurila u spavaću sobu po svoju kći. No Sasha ju je pretekla u tome!

„Utrčala sam u sobu i vidjela Sashu. Uhvatila je moju bebu za pelenu i vukla ju s kreveta, pokušala ju je odvući na sigurno.“

Pitbul je bebu nastojao maknuti s kreveta. Latana je imala vremena zgrabiti dijete, telefon i Sashu, i izašla je prije nego je plamen progutao njihov dom.

Prije nego su vatrogasci ugasili požar, on je potpuno uništio Latanin i susjedin dom, koja je zapravo njezina rođakinja. Sada se nalaze kod obitelji i skupljaju donacije.

No iako je Latana izgubila sve zemaljsko blago, Bog joj je poslao krznatog anđela koji je spasio ono najvrjednije. „Sve joj dugujem. Da nje nije bilo, ostala bih u krevetu i stvari bi bile puno gore“, rekla je mama.