7 pitanja koja si morate postaviti prije objavljivanja na društvenim mrežama

Društvene mreže trebali bismo koristiti prvenstveno Bogu na slavu. Donosimo pitanja koja si morate postaviti prije objavljivanja na društvenim mrežama.

Društvene mreže trebale bi služiti najvećim zapovijedima: ljubiti Boga i bližnjega. One, dakle, postoje za Božje svrhe, a ne za naše. Ipak, mi to zaboravljamo i često ih koristimo za služenje sebi. Osobno, imam odnos ljubavi i mržnje prema društvenim mrežama. Volim ih zbog komunikacije s dragim ljudima, a mrzim jer potiču taštinu u čovjekovom srcu.

Koja si pitanja morate postaviti prije objavljivanja na društvenim mrežama?

Bez obzira volite li ili mrzite društvene mreže, zahvaljujte Bogu na dobrim stvarima koje je napravio i zamolite Ga za milost da koristi društvene mreže na način koji Ga časti i koji je od pomoći drugim ljudima. Evo 7 pitanja koja si treba postaviti.

1. Koji je moj motiv objaviti ovo? Zašto objavljujete ono što objavljujete? Budite iskreni. Bog već vidi i zna. Ako niste sigurni, pričekajte. Molite se i ponovno procijenite. Zatim, ako je vaš motiv dobar, koristan i častan Bogu i drugima, objavite. Ako ne, izbrišite.

2. Je li ovaj post od pomoći? Zabava ima svoje mjesto na društvenim platformama; neke stvari mogu biti samo zabavne. No, čak i “zabavni” postovi neće biti od pomoći ako na bilo koji način slave zlo. Iako ne možemo svima ugoditi svojim postovima, trebali bismo ih ispitati sadrže li nešto što bi moglo izazvati zabunu ili spoticanje drugih. To uključuje i “ozbiljne” sadržaje.

3. Tražim li sukob? Mnogi društveni razgovori vode se zbog kontroverznih sadržaja, politike ili neke vijesti. Pretražite svoje srce prije objavljivanja; ako je vaša namjera sukob, izbrišite.

Koja si pitanja morate postaviti prije objavljivanja na društvenim mrežama?
Foto: Pexels

4. Može li ovaj post povrijediti druge ljude? Iako nikada nećete ugoditi svima, zbog ljudi koje volite vrijedi razmotriti ovo pitanje prije nego nešto objavite.

5. Odražavam li Boga Biblije kroz ovaj sadržaj? Kao Božje stvorenje, stvoreni smo na Njegovu sliku, pa ga želimo približiti svijetu. Hoće li ovo što ćete objaviti pomoći ili spriječiti one koje evangelizirate? Ako srž sadržaja koji želite objaviti ili sam sadržaj ne odražavaju točno tko je Bog i što je učinio u Kristu, izbrišite ga.

6. Kako bih se osjećao zbog objave nakon godinu dana? Postavljanjem ovog pitanja možemo izbjeći velika žaljenja i neugodnosti. Sigurno je važno imati “čist obraz”. Ako osjetite bilo kakvu nesigurnost, izbrišite svoj post. Vaše buduće biće će vam biti zahvalno.

7. Što bi Isus mislio o mojoj objavi? Ovo će nekima zvučati čudno. Ne žalim što sam to rekao. Upamtite: Isus Krist u potpunosti poznaje vaše motive, zna sve što objavite na internetu i smatrat će vas odgovornim za svaku riječ koju izgovorite.

Razmislite o ovim pitanjima prije nego što objavite nešto na društvenim mrežama. Svojim riječima doista možemo nanijeti mnogo štete. Svakako, ne trebamo uvijek šutjeti o svemu. Ali kada nešto objavljujemo, to bi trebalo biti na izgradnju. Budimo na blagoslov!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!