Plakao je nad mrtvim tijelom svog sina (2), a onda je čuo riječi iz lijesa
Foto: Pixabay

Bizaran slučaj odigrao se 2012. godine u Brazilu. Tada dvogodišnji Kelvin Santos prestao je dati u bolnici gdje je ležao zbog teške upale pluća.

Liječnici su ga proglasili mrtvim, a obitelj je preuzela njegovo tijelo kako bi mališana sahranili. Obitelj je cijelu noć probdjela nad tijelom koje je ležalo u otvorenom kovčegu. Samo sat vremena prije pokopa, dok je njegov otac neprekidno jecao, mališan je ustao i rekao da je žedan.

Tatice, mogu li dobiti čašu vode – upitao je zbunjeni dječak, kojem nije bilo jasno zašto svi oko njega plaču i vrište.

– Nismo mogli vjerovati svojim očima. Mislili smo da se ostvarilo čudo i da je naš dječak živ. Ali, samo je legao natrag, kao i trenutak prije toga. Više ga nismo mogli probuditi. Bio je mrtav – ispričao je neutješan otac Antonio.

VIDI OVO: Dječak (9) koji umire od raka je poživio dovoljno dugo da mu se ostvari posljednja želja

Sina su odmah odveli u bolnicu, ali liječnici su potvrdili da mališan ne daje znakove života.

– Uvjeravali su me da je umro i nisu mi objasnili to što sam maloprije vidio i čuo – rekao je Antonio.


Dječakova obitelj je odlučila za jedan dan pomaknuti sahranu u nadi da će se dječak opet probuditi, ali im se želja nije ostvarila. Dječak je sahranjen narednog dana na lokalnom groblju. Uvjeren kako mu je sin žrtva nemarnosti liječnika, Antonio Santos prijavio je slučaj.

– Samo 15 minuta nakon što su ga odnijeli kako bi ga reanimirali došli su mi reći da je umro. Mislim da ga nisu dobro pregledali. Preminuli se ne mogu samo tako probuditi i govoriti – odlučan je otac.

Lokalne vlasti potvrdile su da je dječak primljen u bolnicu u kritičnom stanju i da je proglašen mrtvim nakon što je prestao disati.