„Bez Njega ne bih bio živ“: Planinar zahvaljuje Isusu što ga je spasio

Planinar svim srcem zahvaljuje Isusu što ga je spasio nakon što je gotovo preminuo u divljini.

Joshua McClatcy, 38, odlučio je za svoj rođendan poći na planinarenje u Menu, Arkansas. Bio je potpuno sam. Nestao je 1.6. nakon što je svojoj mami uspio poslati poruku da mu je potrebna pomoć. Tada već nije imao signala na mobitelu te je poruka jedva poslana.

Odmah je poslan tim spasilaca koji su pretraživali jarke, opasne predjele te su se hrvali sa zmijama i medvjedima kako bi ga pronašli.

McClatchy je pronađen 7.5. nekoliko kilometara dalje od planinarskog puta. Prošlo je gotovo tjedan dana bez ikakvog kontakta kada je vrijeme napokon bilo pogodno kako bi helikopter mogao upotrijebiti infracrvenu tehnologiju za lociranje.

PROČITAJTE: Planinarka je pala 215 metara niz planinu, ali kada su je spasioci pronašli nije bila sama

Dok su ga prenašali u vozilo hitne pomoći, planinar je rekao da je mislio da više nikoga neće vidjeti, prenosi CBN.

Bio je u dobrom stanju iako je dehidrirao. Kada je spašen prvo je zatražio vodu. Imao je proteinske pločice i bocu vode kada je krenuo na put, ali nije jasno koliko je zaliha potrošio prije nego je nestao. Ujedno je imao i filter kako bi mogao piti potencijalno onečišćenu vodu.

„Bilo je tako osvježavajuće“, rekao je McClatchy za svoje prve gutljaje vode. Spojen je na infuziju te se odmah počeo bolje osjećati.

Zahvalio je svojoj obitelji, prijateljima i spasiocima što nisu odustali od potrage te je rekao da je zbog svoje vjere uspio preživjeti i izdržati tih sedam dana.

„Najprije želim zahvaliti mom Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu“, rekao je, „Bez Njega ne bih bio živ“.

IZVOR:CBN.com