NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričePlaninarka je ignorirala savjete iskusne majke, a kasnije se našla u velikoj...

Planinarka je ignorirala savjete iskusne majke, a kasnije se našla u velikoj opasnosti

Planinarka je ignorirala savjete koje joj je dala iskusna majka. Nije bila svjesna da će se zbog toga naći u velikoj opasnosti.

Prije su se ljudi oslanjali na dobrotu stranaca, no danas se dobrota ponekad interpretira kao „guranje nosa gdje mu nije mjesto.“ 

No, jedna je planinarka otkrila da zabrinutost nije uvijek napadna, pogotovo kada savjet dolazi od iskusne majke. 

Ova priča započinje kada je na Pacific Crest planinarskoj stazi majka Nancy Abell upoznala planinarku Katharinu Groene. 

Njih su dvije pričale, a Nancy je saznala da Katharina namjerava planinariti zadnji dio puta koji je bio dug čak 4.000 kilometara. Većina bi na tome čestitala Katharini no Nancy ju je pogledala i odmah se zabrinula. 

Nancy je vjerovala da Katharina treba ponovno razmisliti prije nego krene na posljednji dio svog planinarskog putovanja. Primijetila je da Katherina nema dobre cipele za zimske staze koje ju čekaju te ju je nagovarala da kupi nove cipele ili da ne ide dalje. 

VIDI OVO: Planinarka je pala 215 metara niz planinu, ali kada su je spasioci pronašli nije bila sama

Ignorirala je savjete iskusne majke

Katharina ju je ignorirala jer je mislila da se Nancy malo previše upliće u njezine stvari. Katharina je nastavila planinariti, a Nancy je zabrinuto otišla kući. 

Nancy je malo istraživala te je shvatila da je Katharina u velikoj opasnosti. Provela je sljedećih nekoliko noći gledajući vremensku prognozu. Vidjela je da dolaze teški zimski uvjeti te je bila uvjerena da je Katharina u opasnosti. 

Uvjeti na planinarskom putu su mogli dovesti do pothlađivanja i amputacije udova. 

Nancy je tada odlučila pozvati policiju i službu spašavanja da potraže Katharinu. 

Policija inače ne bi reagirala na takve pozive ako osoba nije prijavljena kao nestala, no Nancy ih je uvjerila da zna o čemu priča kada kaže da je planinarka u opasnosti. 

Služba za spašavanje je odmah krenula u potragu. Čak su upotrijebili i helikopter te su provjeravali je li Katharina u opasnosti. 

Ispalo je da joj zapravo i je trebala pomoć. Nancy je bila u pravu jer je služba pronašla Katharinu kako leži u snijegu, bila je ozbiljno promrzla te je imala još možda dan života. Služba ju je uspjela spasiti te se Katharina potpuno oporavila. 

Nakon tog događaja je Nancy pozvala Katharinu u svoj dom. Planinarka joj je bila jako zahvalna na pozivu te je ostala s njom nekoliko dana prije nego se vratila u Njemačku. Tih nekoliko dana joj je bilo kao da je živjela sa svojom mamom. 

Katharina je kasnije u reportaži otkrila zašto je planinarila potpuno sama. Rekla je: „Izgubila sam vjeru u ljude.“ 

Nadamo se da joj je Nancyna dobrota tu vjeru obnovila.

NAJNOVIJE